Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Ingen minusränta för HSB Bosparkonto

12 februari 2015 Riksbankens besked om att sänka reporäntan under nollstrecket kommer inte att medföra någon risk för en negativ ränta för HSBs bosparare.
– HSB kommer inte att ha minusränta på bosparkontot. Vi följer naturligtvis bankernas räntesättning på sina sparkonton, men i dagsläget behöver inte HSBs bosparare vara oroliga för att räntan på bosparkontot blir negativ, säger Magnus Ekström, finanschef på HSB Projektpartner.

Den historiskt låga räntan som ska stimulera produktion och konsumtion, kommer också att innebära fortsatt låga boräntor. För HSBs bosparare kommer inte dagens besked från Riksbanken att innebära någon ändring av räntesatsen på HSB Bosparkonto.

– HSB kommer inte att ha minusränta på bosparkontot. Vi följer naturligtvis bankernas räntesättning på sina sparkonton, men i dagsläget behöver inte HSBs bosparare vara oroliga för att räntan på bosparkontot blir negativ, säger Magnus Ekström, finanschef på HSB Projektpartner.

Fler fonder för bosparande kan komma
För HSB Fasträntekonto som erbjuder ett bundet sparande på mellan 3 och 60 månader, är det HSBs kontoförande bank Swedbank som styr över räntan. Sedan 2014 erbjuder HSB även möjlighet till långsiktigt bosparande i etiska fonder
– Vad gäller fondernas utveckling, Swedbank Robur Ethica Sverige och Swedbank Robur Ethica Global, så har de den senaste 12 månadersperioden avkastat 21 procent respektive 37 procent, säger Magnus Ekström.

– Vi kommer att utvärdera HSBs bosparande under våren 2015. En av frågorna som vi kommer att ta ställning till då är om det finns utrymme att erbjuda fler typer av sparande, till exempel ytterligare fonder med varierade avgifter, vilket också är ett önskemål från flera bosparare. En förändring av det slaget kan tidigast införas under hösten 2015.
Ett bosparande i HSB innebär förtur till ca 27 000 hyresrätter i hela Sverige och även förtur till HSBs nybyggda bostäder i hela landet.
Här hittar är Sverigekartan till HSBs lediga bostäder eller bostäder som snart ska börja säljas.