Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Kooperativ nytta för medlemmar och samhälle

08 oktober 2015 Kooperativa företag är ett modernt och långsiktigt alternativ till börsbolagen. På en konferens kring kooperativt företagande lyfte HSB Riksförbunds VD Pernilla Bonde fram vikten av kooperativt företagande i samhället.

”Kooperativa företag är idéburna och vill göra ekonomisk och social nytta både för sina medlemmar och för samhället. Krångligare än så är det inte.” Det skriver projektet Svensk Kooperation, som den 7 oktober anordnade ett välbesökt seminarium under rubriken Kooperativa företag – en del av världen. HSB Riksförbunds vd Pernilla Bonde deltog, i sällskap med företrädare för bland annat kooperationen i Finland, Storbritannien och Irland.

Pernilla lyfte under seminariet fram vad det innebär att inte vara ett börsnoterat bolag. De kooperativa företagen står för en alternativ, långsiktig modell eftersom vi inte har kvartalsvinsten som mål och de idéer och den värdegrund som kooperationen står för ligger i tiden.

Under seminariet diskuterades bland annat:

  • Vilka reformer som kan stimulera kooperativ verksamhet
  • Hur kan vi nå nya generationer av medlemmar?
  • Vilka frågor som är viktiga att driva för att visa på de kooperativa företagens bidrag till samhällsekonomi och utveckling


Läs mer hos Svensk Kooperation eller se seminariet här!