Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Nätverk för fler kvinnor i bostadsrättsföreningars styrelser

06 februari 2015 Det räcker inte att bostadsrättsföreningars styrelser har en jämnare könsfördelning än bolagsstyrelser anser HSB Stockholm, som nu startar upp ett nätverk för kvinnliga ledamöter med mål att öka andelen kvinnor i bostadsrättsföreningsstyrelser.

Det nya nätverket ska vara ett forum som ger kvinnliga styrelseledamöter i bostadsrättsföreningar inspiration i arbetet och möjligheter att knyta nya kontakter.

Fler kvinnor med större ansvar
Dessutom ska det bidra till att fler kvinnor engagerar sig i styrelser och vågar ta större ansvarsposter.
Målsättningen är att andelen kvinnliga styrelseledamöter i HSB Stockholms cirka 440 bostadsrättsföreningar ska öka från 41 procent till 47 procent, och att andelen kvinnliga ordförande i föreningarna höjs från 31 procent till 36 procent inom en treårsperiod.

Höjd status för ledamotsrollen
– Vi vill också höja statusen på ledamotsrollen i stort, säger Erica Nordström, marknadsutvecklare på HSB Stockholm som tillsammans med ekonomichef Carolina Taube Persson driver projektet. Det är ett otroligt ansvarsfullt uppdrag där du ofta är med och fattar beslut motsvarande en ledningsgrupp i ett mindre fastighetsbolag.