Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

”Hyresrätten är viktig för våra medlemmar”

17 februari 2021 Ann Irebo, vd HSB Skåne, berättar varför hyresrätter fyller en så viktig funktion i HSBs arbete och erbjudande.

”För många är HSB synonymt med bostadsrätter. Det är ur dessa vi såg dagens ljus för snart 100 år sedan, när den första HSB-bostadsrättsföreningen byggdes. Men med tiden har vi också byggt och köpt allt fler hyresfastigheter. Våra medlemmar efterfrågar hyresrätter och i dag äger och förvaltar HSB drygt 25 000 sådana över hela landet.

Hyresrätten är en oerhört viktig boendeform. Det är där många både börjar och avslutar sin boendekarriär. Därför är den en viktig kugge i flyttkedjan, och ett måste för de personer som exempelvis har svårt att ta lån för att köpa sig en bostad.

Foto: HSB Skånes vd, Ann Irebo

Utöver att hyresrätten är en efterfrågad och viktig boendeform för våra medlemmar, är den också en viktig del i vår affärsverksamhet. Genom att äga och förvalta hyresrätter har vi en möjlighet att hela tiden göra vårt tjänsteutbud ännu bättre, till exempel genom att testa och utvärdera nya förvaltningsmetoder och hitta bättre och smartare lösningar för klimat och miljö.

Genom våra hyresrätter har vi också möjlighet att utveckla själva boendet, för att skapa en bättre hälsa och miljö för alla de människor som bor hos oss i dag. Som exempel kan nämnas vårt senaste tillskott som just nu utvecklas i Lund. Här bygger vi en helt rökfri och Svanenmärkt fastighet i Arenastaden, det område som samlar Lunds många idrottsarenor. Det är den första fastigheten av sitt slag inom HSB, och kanske banar den väg för ett helt nytt sätt att både bygga och bo. Vad vi kan se är i alla fall att intresset är stort.

Det är vi glada och tacksamma för!”

Ann Irebo, vd HSB Skåne

 

Här bygger vi hyresrätter

  • Under våren kommer HSB Göta att börja bygget av 149 hyresrätter i Jönköping.
  • HSB bygger för närvarande 369 lägenheter i Malmö, där 114 av dessa är hyresrätter.

  • HSB planerar att bygga 169 nya bostäder i Berga, Linköping.

  • Mitt i Skellefteå city bygger HSB om lokaler till tio helt nya hyresrätter, i Geten 11. Lägenheterna får hög standard med ekparkett i kök, vardagsrum och sovrum, och flera av lägenheterna får nyrenoverade balkonger.

  • I Arenastaden i Lund, bara ett par minuter med cykel från centrum, bygger HSB kvarteret Målet, vilket kommer utgöras av Svanenmärkta rökfria hus med låg energianvändning. 49 hyreslägenheter på 1–4 rum och kök, fördelade på två hus. Beräknad inflyttning andra kvartalet 2021.

  • I det k-märkta kvarteret västra Gustavsfält i Halmstad renoverar HSB tre hus, med gångavstånd till högskola och cykelavstånd till centrum. I husen kommer det finnas allt från rymliga ettor med balkong till fyra rum och kök.

Här erbjuder vi också hyresrätter

På Södra Skeppsbron, i centrala Gävle, erbjuder HSB 23 hyresrätter för ungdomar i åldrarna 18–29 år. Lägenheterna har hög standard och fantastiskt läge, med närhet till tågstation och centrum.

I det nybyggda Gesällen i centrala Kalmar erbjuder HSB 114 smakfullt inredda hyresrätter på 1–4 rum och kök. Lägenheterna har helkaklade badrum med golvvärme och tvättpelare.

På Torsgatan 75 i Röda bergen i Vasastan (Stockholm) är en anrik fastighet från 1925, smakfullt renoverad 2013. Här finns 20 hyreslägenheter på 1–3 rum och kök.

HSB köpte fastigheterna Galeasen 1 och Strandgården 1 under 2019, med attraktiva lägen i Mariestad. Här finns totalt 85 hyreslägenheter på 1–4 rum och kök.

I centrala Göteborg, på Linnégatan, Nordenskiöldsgatan och Olivedalsgatan erbjuder HSB 85 hyresrätter på 2–5 rum och kök, med garagemöjlighet i huset och nära till Slottsskogen.