Om kakor och personuppgifter

Våra webbplatser hsb.se och blogg.hsb.se innehåller kakor. En kaka (cookie) är en liten textfil, som webbplatsen som du besöker begär att spara på din dator. Kakor används normalt för att förbättra webbplatsen för användaren, till exempel för att kunna anpassa den efter användarens önskemål och val.

Så säger lagen

Enligt Lagen om elektronisk kommunikation ska alla som besöker en webbplats med kakor få information om:

  • att webbplatsen innehåller kakor,
  • vad kakorna används till.

Besökaren ska också samtycka till att kakor används.

Kakor på hsb.se och blogg.hsb.se

Kakorna på hsb.se och blogg.hsb.se används för att webbplatserna ska fungera så bra som möjligt för dig som besökare. Kakorna gör så att vi kan anpassa webbplatserna efter de val som du gör på dem.

Det finns tre typer av kakor. Samtliga typer används på hsb.se och blogg.hsb.se:

  1. Permanent kaka: Sparas på din dator under en bestämd tid. Kakan används till exempel för inställningar som du fyllt i på hsb.se, i syfte att förenkla ditt användande av webbplatsen.
  2. Sessionskaka: Lagras tillfälligt i datorns minne under tiden du besöker en webbsida. Sessionskakor försvinner när du stänger din webbläsare.
  3. Kaka för statistik. Dessa är till för vår statistik över hur många som besöker vår webbplats.

Att undvika kakor

Om du inte vill samtycka till kakor kan du ställa in din webbläsare så att du automatiskt nekar kakor, eller så att du informeras om att en webbsida innehåller kakor. Via  webbläsaren kan också tidigare lagrade kakor raderas. Se din webbläsares hjälpsidor för mer information.

Om du väljer att inte acceptera kakor, finns det vissa delar av hsb.se som du inte kommer att kunna använda.

Läs gärna mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats.

Om personuppgifter

HSB följer naturligtvis de lagar och regler, inklusive personuppgiftslagen (PUL), som finns för att skydda din integritet.

Så här används personuppgifter som du lämnar på HSBs webbplats, till exempel ditt namn och din e-postadress:

  • Om du beställer material, produkter eller information lagras dina personuppgifter för att vi ska kunna tillgodose sådana beställningar.
  • När du besöker webbplatsen och när du hämtar material registreras ditt besök. Sådan information används bland annat till att ge oss information om antalet besökare och vilka delar av webbplatsen som besöks. (Läs mer i stycket om kakor ovan.)

HSBs webbplats innehåller länkar till andra webbplatser. Vi ansvarar inte för behandlingen av personuppgifter på andras webbplatser.

Läs gärna mer om personuppgiftslagen på Datainspektionens webbplats.

Ladda ner

Felanmälan Mina sidor