HSB på plats i Genève - är pilotstudie på ISO 26000-konvent

Under två års tid har HSB Göteborg siktat på att bli det allra första företaget som verifieras i social hållbarhet enligt standard ISO 26000. Idag är man det företag som kommit längst i arbetet med att genomlysa sin verksamhet i Sverige, ja kanske till och med i världen.

 - Som medlemsägd organisation är arbetet med social hållbarhet en självklar och viktig grundpelare. Därför är det extra roligt att just vi har blivit inbjudna att berätta om vårt arbete med ISO 26000, säger Cecilia Lööf, informationschef på HSB Göteborg.
 
 Över 300 deltagare från hela världen samlas i Genève, Schweiz. Under fem dagar ska man här diskutera verifiering och utveckling av ISO 26000.
 
- Vi har lovar att ge konkreta exempel på hur HSB arbetar med att implementera social hållbarhet i hela organisationen. Vi visar bland annat upp HSBs kaffetest som vi infört bland medarbetare för att förhindra mutor och beskickning, hur vi jobbar med att vara så transparenta som möjligt när vi planerar att bygga nya bostadsområden och hur vi utbildat våra medarbetare i mänskliga rättigheter för att skapa de bästa relationer med medlemmar och kunder, säger Cecilia Lööf.
 
Fakta om ISO 26000:
För att bli verifierad i ISO 26000 ska standardens sju sociala hållbarhetsprinciper och sju ansvarsområden vara genomlysta. Exempelvis så ska ett företags leverantörskedja hålla god etik hela ledet igenom, företaget ska främja god miljöpåverkan och ska ha schyssta verksamhetsmetoder när affärer görs.
 
ISO 26000 kan också kort beskrivas såhär:
1000 experter i 100 länder har under 10 år arbetat fram 1 standard i social hållbarhet.
 
 
Läs mer om ISO 26000
 
Vill du veta mer om, kontakta
Hans Kruus, controller på HSB Göteborg.
Telefon: 031-442 21 39
E-post: hans.kruus@gbg.hsb.se

Felanmälan Mina sidor