Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Mitt HSB & Ekonomins grunder (del 2)

MÅLGRUPP: Styrelser i HSB-föreningar

Brf Äpplets föreningsslokal
Norrköping
16 maj 2023
18:15 - 19:30

Mitt HSB & Ekonomins grunder är kursen där vi går igenom grundläggande ekonomi för bostadsrättsföreningar, samt ekonomitjänsterna som Mitt HSB erbjuder. För att du på ett enkelt och tidseffektivt sätt ska kunna arbeta med och följa upp din förenings ekonomi, vill vi ge dig kunskap om att arbeta med ekonomi i en brf samt kunskap om Mitt HSBs verktyg för ekonomi.

En bostadsrättsförenings ekonomi är en stor del av arbetet i en styrelse. Genom denna kurs ger vi dig en större förståelse för hur arbetet med budget och bokslut hanteras. Du får en överblick av ekonomin, godkännande av fakturor, de ekonomiska rapporterna samt bostadsrättskollen. Varför finns det en rekommendation om en årlig avgiftshöjning? Hur går det till när HSB förhandlar räntor? Vilka nyckeltal är viktiga att ha koll på? Hur fyller vi i och signerar den nya digitala  förvaltningsberättelsen? Frågor likt dessa diskuterar vi på kursen.

FÖRELÄSARE: HSB Östras ekonomiavdelning