Sammandrag från Styrelsemöte den 19 September 2023

25 september 2023

För ökad trygghet och säkerhet vad gäller våra källarförråd på Trollebergsvägen 7- 9 samt Gasverksgatan 6 kommer tagglås att installeras till dörrar som finns utanför de gemensamma källarförråden. Dessa, lite modernare lås, används redan till portarna vid ingångarna och soprummen.

Vad gäller Legionella har maskinen installerats av företaget Anolytech. Vi boende uppmanas använda samtliga tappställen i lägenheterna regelbundet för att påskynda processen.

El-stödet har betalats ut till vår bostadsrättsförening. Det aktuella beloppet som rör vår elförbrukning uppgår till 500 000 kronor. Det motsvarar cirka 4 procents höjning av avgiften. Preliminära beräkningar visar att kommande avgifts-höjning blir betydligt högre än 4 procentvarför beslut har fattats att el-stödet inte betalas ut till boende. Det behålls i vår gemensamma kassa, för att undvika en alltför hög höjning. Den ekonomiska beräkningen är inte klar och mer information kommer under informationsmötet den 5 december.

En aktivitets- och kommunikationsplan håller på att upprättas med syfte att tydliggöra informationsled för alla boende. Än så länge har beslutats att en sammanfattning av styrelsemötena publiceras, på vår hemsida, senast en vecka efter styrelsemöten och att Gasverket Nytt sätts upp i trapphusen och delas ut till boende inom tio dagar efter styrelsemötena.

På grund av det ventilationsbyte som utförs kommer BRF Gasverket söka ett hållbarhetsbidrag från HSB. Om någon upplever att ljudnivån är för hög efter bytet ombeds ni kontakta förvaltaren, Tommie, snarast så att mätningar kan göras.

Avgiften för det gästrum som finns att hyra höjs från och med den förste november till 300 kronor natten. Texten om rummet på vår hemsida har också uppdaterats.

Det finns fortsatta problem med bokningen till vårt gemensamma gym och det arbetas intensivt på en lösning!

Avslutningsvis frodas det och blommar fortfarande i våra trädgårdar som nu görs höstfina genom att buskage klipps och ansas. Passa på att njuta lite extra av Brittsommaren där!