DEN 26 MAJ BLIR TV-UTBUDET I VÅR FASTIGHET HELT DIGITALT

28 februari 2020

Den 26 maj 2020 kommer Comhem till att sända kanaler helt digitalt och upphör med analoga sändningar och FM radio. För oss boende som tidigare tittat på tv analogt innebär digitaliseringen bättre bild och ljud och följande abonnemangsfria utbud: SVT1, SVT2, SVT24, Barnkanalen, Kunskapskanalen, TV3, TV4, Kanal 5, TV6, Sjuan, TV8, Kanal 9, Kanal 11, ATG Live, DR1, D TV2 och andra lokala kanaler samt Comhem Play.

Hur berörs vi?

Idag kan vi se ett antal kanaler både analogt och digitalt utan abonnemang. De som idag tittar analogt behöver ändra till digital-tv på sina tv-apparater. De som har en äldre tv kan behöva skaffa en nyare, eller komplettera sin tv med en digitalbox för att kunna se sina kanaler.

Vad händer nu?

  • Comhem har redan justerat det digitala abonnemangsfria tv-utbudet. De har även adderat Comhem Play kostnadsfritt och alla som bor på Kämpagränden kan nu skapa ett konto för tjänsten och appen
  • I månadsskiftet mars/april börjar en rullande informationstext visas på de berörda kanalerna för att uppmärksamma de boende om förändringen. Boende som inte får denna informationstext tittar redan digitalt och behöver inte göra något.
  • Den 26 maj utgår de analoga sändningarna samt FM-radio och sändningarna blir helt digitala.

Brf Linero Styrelse