Passersystem och porttelefon

02 september 2019 Dags för ett säkrare passersystem

Vårt nuvarande låssystem för portarna är omodernt och har en hel del nackdelar. Om någon till exempel tappar bort sin portnyckel, ökar osäkerheten för alla i huset, eftersom fel person kan hitta nyckeln och ta sig in. I värsta fall tvingas vi då byta lås till porten och skaffa nya portnycklar till alla i huset. Ytterligare en svaghet är att vi idag ibland måste lämna ut nycklar till hantverkare, hemtjänst, tidningsbud med flera. 

Föreningen kommer under september månad att installera ett elektroniskt passersystem. Boende kommer efter driftsättning av systemet att låsa upp samtliga berörda dörrar med en nyckelbricka, vilket ökar säkerheten och minskar inbrottsrisken i vår fastighet. 

Vid entréportarna monteras porttelefon med beröringsfri läsare.   

Installationen kommer att utföras av SafeTeam Lås-Borgström och Strands Eltjänst. Deras logotyp finns på deras arbetskläder. Ingen installation kommer att göras inne i lägenheter utan endast i gemensamma utrymmen. Allt beräknas vara installerat och klart under oktober. 

Passerbricka (taggar) i stället för koder

Portnycklar ersatts med passerbrickor (taggar). Du håller upp passerbrickan mot dosan vid porten och porten öppnas. Skulle någon tappa sin bricka, spärrar vi den direkt. Ägaren till den borttappade brickan får snabbt en ny.

Arbete i tre steg

Det nya passersystemet kommer att installeras och sättas i drift under ett antal veckor. Arbetet görs i tre steg.

Första  steget

Arbeten börjar 2019-09-02. 

Det andra steget

Ni som inte har lämnat och fyllt i blanketten vänligen fyll i blanketten och lägg den i postlådan Kämpagränden 21D senast 2019-09-08.

Det tredje steget

Styrelsen har beslutat att fördelning kommer att bygga på lägenhetens antalet rum och om man vill ha fler taggar får man komplettera med att köpa taggar av föreningen till en kostnad av 100 kr/tagg. 

Lägenheterna är fördelade på:

  • 43 ettor (35–48 m²) = 2 taggar/lägenhet.
  • 39 tvåor (62 alt. 71 m²) = 3 taggar/lägenhet.
  • 156 treor (78 alt. 85 m²) = 4 taggar/lägenhet.
  • 36 fyror (95 m²) = 5 taggar/lägenhet.

Passerbrickor (taggar) överlämnas till er och vi går igenom hur passersystemet fungerar och ni får en skriftlig instruktion. Det nya systemet sätts därefter i drift.

Vi vet inte exakt när det här steget startar. Besked kommer.

Uppdatering 19/10:  Rättelse av företagsnamnet Strands Eltjänst.

Porttelefon vid huvudentréerna