Avgiftshöjning

30 november 2021

Styrelsen har beslutat att avgiften för år 2022 ska höjas med 2%. Som bakgrund till beslutet ligger dels ökade kostnader för föreningen, dels flera större underhållsåtgärder.

 

Under året har alla undercentraler bytts ut i sin helhet, vilket kommer att leda till mer effektiv styrning av värmen och lägre uppvärmningskostnader över tid. Ett byte av liggande spillvattenstammar i krypgrunderna har också påbörjats och beräknas vara klart inom kort.

 

Nästa år planeras en renovering av uteplatserna där vi samtidigt ska titta på mer effektiva åtgärder mot råttor. Samtliga garage/skyddsrum ska också åtgärdas, där har betongen över tid urholkats av vägsalter som förs in med bilar. Båda projekten är mycket kostsamma och nödvändiga.

 

Styrelsen planerar också att anlägga ett antal parkeringar med möjlighet till att ladda el- och hybridbilar. Det finns ett generellt behov att kunna äga mer miljövänliga bilar samtidigt som föreningen är i stort behov av fler parkeringsplatser.

 

Utöver det har Botkyrka kommun höjt tomträttsavgälden för föreningens fastigheter med 70%, det har tyvärr en stor påverkan på föreningens ekonomi varför vi ser att en hyreshöjning är nödvändig.

 

Vi önskar alla boende en trevlig avslutning på året.

 

Styrelsen,

BRF Hallunda