Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

HSB Södra Norrland och Ung Företagsamhet söker idérika, kreativa elever

04 december 2023 Tillsammans med Ung Företagsamhet bjuder HSB Södra Norrland in grundskoleelever i Västernorrland, Jämtland och Gävleborg att vara med i en kreativa och spännande utmaning. Utmaningen består i att de ska ta fram en lösning och en prototyp på ett framtida boende med utgång från uppdraget nedan. Tre vinnare, ett från varje län, koras sedan under maj månad.

HSB Södra Norrland söker idérika, kreativa elever!
HSB Södra Norrland vill ha hjälp av elever i grundskolan att bygga bostäder som passar dem när det är dags för eget boende. Framtiden ligger i våra barns händer. Vad passar då bättre än att vi på HSB Södra Norrland tar dem till hjälp i vår framtidsspaning. Uppdraget går ut på att eleverna ska rita och/eller förklara i text hur de vill att det framtida boende ska se ut. Sedan ska resultatet presenteras i en modell som eleverna bygger. 

Kriterier

  • Exteriört. Var ska din bostad ligga? Vilka funktioner eller vilken miljö är viktig att finnas tillgängligt i din närmiljö? Hur ser det ut runt omkring fastigheten och vilka funktioner skapar ett attraktivt boende för dig?  
  • Interiört. Kommer vi att fortsätta tänka planlösning på samma sätt som idag eller kommer vi att anpassa bostaden utifrån olika situationer? Kommer vi bo i kubik i stället för kvm eller något annat sätt? Vilka funktioner behöver finnas i en bostad i framtiden? 
  • Social hållbarhet. Vilka saker och funktioner vill du äga själv och vilka vill du dela med dina grannar? Krävs alla funktioner inne i boendet eller kan de finnas någon annanstans? 
  • Hållbarhet och miljö. Vilka innovationer för boendet blir viktiga? Vilka material kommer vi att använda i framtiden? Något återvunnet? Hur kommer vi att ”försörja” våra fastigheter i framtiden (till exempel vatten, el, avlopp, värme, kommunikation och transporter)?