Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

HSB Living Lab vinnare av World in Property Award

30 januari 2020 HSB Living Lab har utsetts till vinnare av World in Property Award, som delades ut på Fastighetsgalan på Berns den 29 januari 2020. Utmärkelsen går till ett projekt som gjort ett extraordinärt avtryck på den svenska fastighetsmarknaden.

– Det är jätteroligt att HSB Living Lab vinner årets World in Property Award! Vi är hedrade och glada att vi får utmärkelsen med en innovativ och viktig satsning för framtidens hållbara boende, säger Emma Sarin, projektchef HSB Living Lab.

Pristagaren ska visa på visionärskap, framtidstro, mod och samhällsnytta i sitt arbete med stadsutvecklingsprojekt antingen inom bostadsområdet eller den kommersiella sektorn.

– Att vi får det här priset ser vi som ett kvitto på att fler tänker som oss och att fastighetsbranschen är redo för samverkan och nytänkande på bred front. Den här vinsten sporrar oss alla att jobba ännu hårdare och satsa på nya och hållbara utvecklings- och forskningsprojekt så stort tack till alla som röstade på oss, säger Emma Sarin.

Samtliga tolv partners i HSB Living Lab (HSB, Chalmers, Johanneberg Science Park, Akademiska Hus, Bengt Dahlgren, Electrolux Professional, Elfa, Göteborg Energi, Peab, Tengbom, TietoEvry och Vedum) drivs av en tydlig och stark vision om att hitta lösningarna för hur vi ska bo i framtiden. Sedan starten 2016 har mer än 100 innovativa projekt startats i HSB Living Lab.

Om HSB Living Lab
I HSB Living Lab pågår forskning och utveckling av framtidens boende med syfte att öka innovationstakten inom bostadssektorn. Huset är en unik forskningsarena placerad på Chalmersområdet i Göteborg. Ett helt hus inriktat på att hitta hållbara lösningar och testa nya innovationer. I tre år har ett 30-tal boende varit en del av innovationsprojektet som är ett samarbete mellan näringsliv, stad och akademi. 2 000 sensorer samlar dygnet runt in data om som kan användas i forskningssyfte.