Nytt gällande bokning av övernattningsrummen och Tejan

21 augusti 2023 Vi har haft lite strul med koderna för våra bokningar då det skickats ut både flertalet koder och det är koder som inte fungerat som de ska. För att få bukt med detta kommer vi göra några justeringar kring hur man bokar våra lokaler samt när koder för detta skickas ut.

Några av er har sprungit på problem med att flera koder har skapats eller att koden som ni har fått via mail och SMS inte fungerar som de ska. 

Detta beror på en bugg i vårt passagesystem Axema som skriver över gamla koder när en ny bokning har skapats, dvs om man bokar båda rummen samma tid eller om man har en bokning långt fram i tiden och sen bokar en ny bokning som ligger tidigare än föregående bokning då enbart en kod kan ligga aktiv samtidigt. Sen skapar systemet en ny koder för den bokningen långt fram i tiden och det gör att man får flera koder på en gång. 

Så för att göra det bättre för alla som bokar samt för att det ska bli färre fel i framtiden så kommer vi titta på att göra följande ändringar:

Koder som skickas ut för inpassering kommer enbart att komma 2 timmar före bokningen. Detta gör att även om man har flera bokningar så kommer systemet då inte att skapa koden för utskick förrän strax innan den ska skickas ut. Det kommer göra att ni inte kommer få ett mail direkt efter bokning med koden. Så var inte oroliga för att ni inte ska få en kod, för den kommer komma! 

Vill man boka båda lägenheterna dvs båda rummen så har vi skapat en ny typ av bokning som heter "Boka båda övernattningslägenheterna" då med 1,2 eller 3 dygn. Det innebär att man då bara får en kod om gäller för båda övernattningsrummen i samma bokning, och den koden kommer då också 2 timmar innan bokningen börjar. 

Antalet samtidiga bokningar ligger idag att man kan ha upp till 4 bokningar samtidigt i systemen för att kunna få till 6 dagar sammanhängande bokning av båda lägenheterna. Detta kommer ändras till att man bara kan ha 3 samtidiga bokningar, vilket blir en förbättring då man kan boka båda rummen i 9 dagar i sträck istället för 6 dagar som det är nu. Det blir dock en liten försämring om man bara vill boka en av lägenheterna där man just nu kunnat boka upp till 12 dagar och det blir samma där att man kan boka max 9 dagar samtidigt. Dock på det stora hela blir detta bättre för kollektivet. 

För Tejan blir det ingen annan skillnad än att koden inte skickas ut förrän 2 timmar innan bokningen börjar. 

Har ni frågor gällande bokningar av Övernattningsrum och Tejan kan ni maila på bokning@brfaxet.se

Med vänliga hälsningar,

Styrelsen genom Lars Dahl