Gällande injustering av värmesystem, byte av stamventiler samt byte av radiatorventiler.

27 oktober 2019

Till alla boende i BRF Barrträdet.

Gällande injustering av värmesystem, byte av stamventiler samt byte av radiatorventiler.

 

Styrelsen vill med denna information förtydliga vad som skett och varför.

Enligt underhållsplan framtagen i samråd med HSB:s sakkunniga och driftansvariga så har injustering av värmesystem, byte av stamventiler samt av radiatorventiler utförts under hösten 2019.

Utbytet av ventiler utförs för att få en jämnare och bättre värmefördelning på elementen i hela föreningen. Men denna åtgärd så kommer de trapphus och stammar som tidigare varit ojämnt tempererade att fungera bättre. Vidare ger även utbytet en energibesparing till föreningen då vi får ett jämnade temperatur i stammarna.

Att utföra arbetet av radiatorventiler under september månad är inget ovanligt. Detta är en normal månad för denna typ av arbeten då de flesta boenden i en bostadsrättsförening inte är bortresta under denna period.

Föreningens undercentral och ledningssystem för värmen är byggt med en äldre standard som inte möjliggjorde att man bytte ut stam för stam. Det vill säga att vi var tvungna att stänga av samtliga element samtidigt.

Vidare så har problematiken med åtkomst till ett antal lägenheter samt de boendes förråd varit den obestridligt största orsaken till att arbetet dragit ut på tiden. Radiatorventilerna måste bytas ut på samtliga element och man kan inte sätta på värmen förens samtliga utbyten är helt färdiga. Detta för att inte riskera vattenläckage på de element där utbytet endast är halvfärdigt.

Styrelsen ber om ursäkt för den bristande information inför och under arbetet samt för den något korta framförhållningen från Sofia Rör gällande åtkomst till lägenheterna.

 

Med vänlig hälsning

Styrelsen i BRF Barrträdet