Huddingepolisen informerar ang brott mot äldre

11 juli 2013 BEDRÄGERIER mot äldre fortsätter tyvärr i Huddinge.

Det har flera gånger senaste månaden varit en man som utgivit sig för att vara polis när han ringer runt till äldre och frågar om han kan få komma och informera om brott eller fråga om brott som ska ha hänt i grannskapet.

Från polisen vill vi understryka att vi inte jobbar på det sättet att vi ringer runt och informerar om saker som hänt i området eller kommer förbi på spontana besök. (Dörrknackning i området i anslutning till att ett brott nyss skett kan dock ske, men kräv ALLTID legitimation, det ska vi poliser ha med oss ut när vi jobbar!)

Se nedan information från en kontaktperson för Grannsamverkan på Brf Duvberget i Vårby.

”Varning! Igår fick en ensamstående dam i vår bostadsrättsförening ett telefonsamtal från någon som påstod sig vara polis och höll i en utredning beträffande inbrott hos en granne och ville därför träffa henne. Efter en stund kom två män på besök men bara stunden efter kom en granne in och frågade vad saken gällde. Båda lämnade då omedelbart huset. Förmodligen har de annars försökt lura av henne tex. kontokort. Damen som är 82 år har tidigare lurats av mattförsäjare uppger deras kontaktperson för grannsamverkan”

Råd från Närpolisen Huddinge
SLÄPP ALDRIG IN FRÄMMANDE MÄNNISKOR I BOSTADEN UTAN ATT FÅ SE LEGITIMATION!

På alla äkta legitimationer ska det finnas ett telefonnummer angivet dit man kan ringa för att kontrollera med personens arbetsgivare så att det är korrekt att personen finns på uppgiven arbetsplats.

Låt besökaren vänta utanför (med din dörr låst) medan du ringer. Sprid till alla era äldre i bekantskapskretsen, det är oftast de som blir utsatta för denna typ av bedrägerier!

Ett informationsblad gällande brott mot äldre bifogas, se nedan (även andra drabbas och alla kan ha nytta av att läsa!) som jag hoppas ni kan hjälpa polisen att sprida på detta sätt!