Ekbladet nr. 1 2022

22 januari 2022

                                                  Ekhbladet   nr.  1           2022              

               Här kommer ett litet  sammandrag av vad som hände / inte hände  2021 ;

              Det blev ju kort om möten/träffar P.g.a Covid i år  p.g.a. den kunde vi inte genomföra någon vanlig årstämma utan fick ha den via poströstning, som genomfördes med 28  godkända poströster och utan anmärkning.

Vi fick i alla fall park området mellan hus 46-48 total renoverat och invigde det i början av juni

 -  Ni som anmält intresse för odlingslåda blir kontaktade i början av året, för  information  och regler ( Åke Hultman hus 46 går bra att kontakta, för eventuella frågor )

En del av utrustningen i tvättstugorna har bytts ut under året …15 år sliter på utrustningen.  - Nu gäller att vi är aktsamma om dom, varje tvättmaskin kostar c:a 50.000 att byta – så lämna tvättstugan i det skick du själv vill finna den i när du ska tvätta !  Och tvätta bara sånt maskinerna är till för !

Vi har haft några  händelser att åtgärda i år bl.a   fuktskador och en ”liten” brand i  undercentralen som kostat oss extra utgifter, ingenting vi inte kan hantera men oförutsedda.

Vi hade ett medlemsmöte i november, då vi  informerade om föreningens budget, om laddstolpar i framtiden, matsophanteringen från 2023, hur parken är tänkt att fungera o.s.v..

Ellevio / Sthlm Exergi har meddelat om kraftiga höjningar av sina avgifter för el / avfallshanteringen för 2022 

Styrelsen har därför beslutar att pausa renoveringen av övriga utemiljön, för att vi fortsatt  ska ha en budget i balans inför 2022

 

 - Ingen avgiftshöjning är beräknad för 2022 ! Vi har inte höjt avgiften på 10 år nu, vilket betyder att vi i själva verket har sänkt avgiften…om ni förstår hur vi tänker..

 

                                                                                                                                               Sid.2/2

Hur det blir med tänkta möten/ träffar i år får vi ta allteftersom… beroende på hur covid uppför sig.

Nu när det är vinter och kyla en liten påminnelse om att tomgångskörning är max 1 minut för miljöns skull -  och parkering  mellan husen skall ej ske, särskilt viktigt nu med tanke på snöröjning och halkbekämpning.

En eloge till er som har parkering med fronten mot trottoaren – att ni parkerar med bra avstånd från den – så att snöplogen kommer fram!

Angående era JULGRANAR – Har du inte möjlighet att forsla bort den själv – lägg den till höger innanför parken.

Ekhbladet finns också att läsa på vår  hemsida

Med vänlig hälsning  

 

 Styrelsen för Brf.Ekholmen    

 


Till nyhetslistan