Vi firade 1 advent, traditionellt och med ordentligt swing

03 december 2004 En gammal tradition säger att den första advent träffas vi i föreningslokalen. I år var inget undantag och det var som vanligt ”festligt, folkligt och fullspikat”, som Topsy Lindblom skrev i sina Nalenannonser för länge sedan.

Det är en njutning att få höra de gamla julsångerna framförda, speciellt så här i början av säsongen innan varuhus och matvaruaffärer har slitit ut dem. Publiken uppskattade verkligen den vackra stämsången.

I år hade Britt Marie en liten extra överraskning med sig, i form av sätrasonen David Shore och hans två musikaliska kamrater från New York.
David spelade gitarr och sjöng medan den ena kompisen samtidigt spelade piano och kornett och den andre spelade en primitiv ståbas bestående av en galvaniserad, uppochnervänd tvättbalja försedd med kvastskaft och rep.
Om julsångerna försatte oss i ett milt och stämningsfullt läge, så satte onekligen David Shore och hans kompisar full fart på publiken. De framförde välkända swingmelodier, som gjorde att träfflokalen ännu mer påminde om gamla Nalen.

Vid halvfem-tiden kunde man se gransätraborna med försiktiga danssteg och lyckliga leenden vandra hemåt i snömodden.

  • Musiker med swing
    Musiker med swing