Stoppa fettpropparna i avloppet

05 december 2020 Fett som hälls ner i diskhon är ett problem. Fettet stelnar och bildar proppar som kan skapa stopp i avloppsledningarna. Men det är ett problem som är enkelt att undvika.

Fettproppar kan skapa stopp i avloppsledningarna och leda till onödiga kostnader. Men det är ett problem som är enkelt att undvika. Häll inte ut fett i diskhon. Torka i stället ur stekpannan, kastrullen och ugnsformen och samla upp överbliven matolja när du har lagat mat.

Käppalaverket på Lidingö som renar vår kommuns spillvatten informerar om hur vi enkelt kan undvika att det bildas fettproppar. Läs mer på Käppalas webbplats om hur vi undviker fettproppar HÄR

Du kan beställa en miljötratt som du sätter på en flaska och gör det enklare att hälla över oljan i flaskan. När flaskan är full skruvar du åt korken och lämnar in den på en återvinningsstation (tex. SÖRAB).

Du kan beställa en miljötratt hos SÖRAB. Klicka HÄR för att komma till deras beställningssida. Det är kostnadsfritt att få en miljötratt hemskickad för oss som bor i kommunen.