Uppdatering om dörrprojektet

03 maj 2024 De flesta av oss har nu fått en ny dörr insatt. Mycket arbete återstår dock eftersom skador ska lagas och målning ska ske både in- och utvändigt.

Målning

Målarna kommer att avisera med en lapp i brevlådan ett tag innan det är dags. När det exakta datumet inträffar kommer att stå på den lapp som sitter/kommer att sitta utanför din dörr. Målarna kommer avisera en till två dagar i förväg. Den korta tiden beror på att det är mycket svårt för dem att avgöra hur mycket arbete varje insida kräver. Ibland går det snabbt men ibland är det ganska omfattande arbete, rätt färg måste beställas mm.

Tänk därför på att hålla koll, är du inte hemma på aviserad dag se till att ställa dörren i serviceläge och lås inte överlåset. Hur man gör detta står på dörrkarmen. Testa att det lilla stiftet fjädrar mjukt, då har du lyckats. Föreningen får betala för alla förseningar som beror på att Säker Bostad inte kommer in oavsett om det gäller dörrmontage eller målning. 

Besiktningar

Vi genomför nu besiktningar och har börjat med port 1–5. Under besiktningen så kollar vi vad som återstår i arbete, vad som behöver rättas till, till exempel riktning av dörren. Tyvärr var cirka en tredjedel av lägenheterna omöjliga att komma in i eftersom den boende inte var hemma och inte heller hade satt dörren i serviceläge.

Dörrprojektet är inte klart förrän alla dörrar är monterade, väggarna lagade och det är målat/tapetserad, Det är alltså inte tanken att du själv ska ställa i ordning på insidan.