Den kollektiva försäkringen för Bostadsrättstillägg upphör

18 november 2020 Föreningens styrelse har tagit beslutet att från och med förnyelsedatumet för fastighetsförsäkringen plocka bort det kollektiva bostadsrättstillägget ur försäkringen. För dig som boende i föreningen innebär detta att du måste lägga till detta tillägg i din hemförsäkring och bekosta det på egen hand. Det är väldigt viktigt att du lägger till detta tillägg från och med datumet som anges nedan. Utan detta tillägg står du utan skydd och därmed ersättning för bland annat ytskikt vid en vattenskada, vitvaror och andra byggnadsdelar i din bostadsrätt.

Detta beslut har tagits för att bibehålla en för föreningen så fördelaktig försäkringspremie som möjligt, då färre försäkringsskador registreras i föreningens skadehistorikutan det kollektiva bostadsrättstillägget, vilket per 2021 har lett till att föreningen har erbjudits en substantiellt lägre total försäkringspremie samt på sikt kommer att leda till att föreningen kommer att få in fler offerter från försäkringsbolag vid en upphandling. Lägre försäkringspremier kan följaktligen användas som medel för styrelsen i sitt långsiktiga arbete att verka för en konkurrenskraftig avgift.

Datum för upphörande: 2021-01-01

Den försäkringslösning styrelsen har valt inför kommande försäkringsperiod är förmedlad via Ankaret Försäkring & Finans AB. Önskas ytterligare information om detta eller har ni frågor om hur ni ska gå tillväga för att teckna detta tillägg i er hemförsäkring så är ni varmt välkomna att kontakta styrelsen.

Vänligen,

Styrelsen i Hsb Brf Morkullan Stockholm