Året i trädgården

10 november 2014 Trädgårdsåret börjar gå mot sitt slut och trädgården går sakta i vintervila.

Vår trädgård är mycket uppskattad och terrasserna används flitigt. Glädjande nog har det skett en förbättring med att återställa och städa efter sig, vilket håller våra kostnader nere och föreningen kan göra ännu mer förbättringar av trädgården på sikt tack vare detta.

I år har vi rustat upp rabatten runt fontänen med helt nya växter som är mer lämpade för miljön vid vår vackra entré och om något år eller två kommer vi se resultatet fullt ut.

Vi har även köpt in och planterat i nya krukor på Arvids terrass samt även bytt ut skadade krukor.

Trädgårdsgruppen har vattnat och pysslat om våra krukor runt fastigheten - ett arbete som tar någon timma per vecka, vilket håller våra kostnader nere så att vi kan låta vår trädgårdsfirma arbeta med andra saker.

Lördagen den 25e oktober ordnades det en trädgårdsdag för att hösta trädgården samt att plantera 500 vårlökar m.m. inför kommande vår. Anslutningen av frivilliga hade man önskat varit bättre men några tappra kom och ställde upp för att vi ska få en ännu vackrare trädgård nästa vår.

Inför nästa år tittar vi på vad vi kan göra med Arvids terrass men även Rosenterrassen på innergården behöver en genomgång och upprustning.

Är du intresserad av trädgården och vill bidra med tankar/idéer och ditt engagemang så är du varmt välkommen in i trädgårdsgruppen.

Med vänlig hälsning,
Trädgårdsgruppen