Brandskydd hos BRF Morkullan

20 mars 2023 Sen en tid tillbaka har utrymmen gåtts igenom för att säkra att brandskyddet är av god nivå i vår förening. En firma har tagits in för att säkra att rök inte ska kunna sprida sig från trapphus och in i lägenheter och ett stort jobb har också gjorts för att säkra gamla ventilationsgångar i källaren.

En sista sak som är av stor vikt för att säkra att rök inte läcker in ifrån trapphuset är att täta sin egen dörr. Detta behöver göras med jämna mellanrum då listerna torkar ur och blir dåliga. På vissa dörrar saknas listerna helt. Detta är något du som boende förväntas underhålla och kan bli problematiskt om det inte är gjort. Det kan vara skillnaden på om ditt hem blir rökfyllt eller inte vid en eldsvåda.

I stadgarna kan läsas på sida 9:

"Det innebär att bostadsrättshavaren ansvarar för att såväl underhålla som reparera lägenheten"

"lägenhetens ytter- och innerdörrar med tillhörande lister, foder, karm, tätningslister, lås inklusive nycklar, beslag, gångjärn och brevinkast; bostadsrättsföreningen svarar dock för målning av ytterdörrens yttersida. Vid byte av lägenhetens ytterdörr skall den nya dörren motsvara de normer som vid utbytet gäller för brandklassning och ljuddämpning"

Detta betyder att du som bostadsrättsinnehavare har det yttersta ansvaret för att detta blir gjort.

Återkom om du har några tankar eller funderingar till info@morkullan.nu