Information om bergvärmeinstallation i föreningen

06 februari 2019 Föreningen installerar för närvarande bergvärme. Nedan uppdaterar vi så snart det finns nya statusuppdateringar i projektet.

Senaste nytt:

8 maj 2019

Nu är cykelrummet öppet igen.

29 april 2019

Nu är källsorteringsrummet öppet igen. Cykelrummet är fortsatt stängt pga pågående arbete. 

25 april 2019

Bergvärmeprojektet närmar sig sitt slut och driftsättning av anläggningen är planerad till v18. Projektet har löpt på väldigt smidigt bortsett från den olyckliga vattenläckan för ett par veckor sedan som orsakade viss skada. Ansvaret för skadan är entreprenörens och inte föreningens och inblandade försäkringsbolag arbetar med att reglera detta sinsemellan. 

Information om när källsorteringsrummet och cykelrummet öppnar igen

Från och med början av v18 räknar vi med att kunna öppna källsorteringsrummet igen. Vi återkommer så snart det är öppet igen. Vi vet tyvärr inte exakt när vi kan öppna cykelrummet igen, men snart därefter. 

Information om asfaltering

Styrelsen har tagit beslutet att vänta med asfaltering av den uppgrävda ytan längs med fasaden mot Birger Jarlsgatan. Parallellt med bergvärmen driver styrelsen ett projekt där uppfarterna mot Birger Jarlsgatan och Frejgatan ska renoveras. Planen är att detta arbete ska påbörjas under andra halvan av 2019. Det bedöms därför vara både mest ekonomiskt fördelaktigt och förknippat med minsta möjliga störningar att asfaltera alla ytor samtidigt. Under tiden kommer det tyvärr att se lite tråkigt ut med grusbeklädda ytor men annars finns inga problem med att vänta med asfalteringen och låta ytan vara som den är. Bilar kommer kan redan köra och parkera där som vanligt. 

___

15 april 2019

Arbete pågår fortfarande i källsorterings- och cykelrummet. Måndag v.18 kommer källsorteringsrummet vara öppet igen. Det är inte helt klart när cykelrummet kan öppnas men förhoppningsvis snart därefter. Informationen uppdateras så snart vi vet.

___

3 april 2019

VVS-installationer i undercentralen där värmepumparna står är klara. Det har varit ett driftstopp i värmen. Det tog en halv arbetsdag och tack vare varmt väder ute så märktes det inte av. Inga andra driftstopp är inplanerade.

Isoleringsarbeten pågår just nu och väntas vara klart nästa vecka. El-installationer genomförs v15-16. Parallellt pågår markarbeten och asfaltering, vilket väntas pågå i ytterligare 3-4 veckor.
Anläggningen väntas kunna driftsättas efter påsk och besiktning är planerad till mitten/slutet av maj.

___

1 mars 2019

18 av 19 borrhål färdigborrade. 2 av 19 är slangsatta. Slangsättningen fortsätter på måndag 4 mars. Samtidigt avetableras det ena borrekipaget medan det andra ekpiaget borrar klart det sista borrhålet. Avetableringen av det andra ekipaget sker troligen dagen därpå. Förberedelserna för schaktarbetena påbörjas i slutet av v.10 eller början av v.11. När borrningen är klar öppnas portal-ingången igen. Den kommer dock att behöva stängas under tiden för borttransport av den asfalt som skärs upp och eventuella överblivna massor. Exakt datum för när detta sker är okänt.

 

___

20 februari 2019

Krav från Arbetsmiljöverket gör att vi tyvärr inte kan hålla portal-ingången öppen upp till vår fastighet under tiden för borrning. Istället nås fastigheten via Frejgatan och Valhallavägen. Tvättstugan nås fortsatt via valvet om man går från innergården.

___

Information om bergvärmeprojektet (6 februari 2019)

Arbetet är planerat att påbörjas måndag 18 februari
Måndag 18 februari påbörjas arbetet. Större delar av uppfarten mot Birger Jarlsgatan samt längs med fasaden mot Birger Jarlsgatan kommer att tas i anspråk under projektets gång. 

Planerad tid: Ungefär 8 veckor. Se tidplan och etableringsplan nedan.

Gångpassage kommer finnas medan biltrafik begränsas
Det kommer vara möjligt att gå till och från vår fastighet men biltrafik till och från Birger Jarlsgatan kommer helt eller delvis begränsas. Utryckningsfordon kommer kunna nå fastigheten. Medlemmar med berörda parkeringsplatser har meddelats. 

Arbete pågår dagtid 07:00-19:00
Under perioden kommer störande arbete utföras. Arbetstiderna är 07:00-19:00. Detta innebär inte att borrning kommer ske till 19:00 varje dag, men man behöver ta höjd då man inte kan avbryta ett påbörjat borrhål mitt i då borren riskerar att fastna. Givetvis kommer entreprenörerna göra sitt yttersta för att projektet ska gå så smidigt som möjligt och hålla ljudnivåerna nere men vi hoppas på er förståelse under projektet.

Källsorteringsrummet och cykel/hobbyrum kommer ej kunna nyttjas under tiden
Vi ber om ursäkt för kort framförhållning men cykelrummet och hobbyrummet kommer behöva hållas stängt då värmepumparna skall ställas upp i bortersta delen av cykelrummet. Sista dag att ta upp sin cykel och ställa vid undermarkbehållarna eller på Arvids terrass, alternativt att bära ner cykeln till cykelrummet, är nu påtisdag 12 februari. 

Likaså kommer källsorteringsrummet också hållas stängt då genomföring ner till cykelrummet kommer ske här och då det inte kommer kunna göras någon hämtning av soporna under tiden som borrningsarbetena pågår. Sista dag att slänga skräp där är nu på söndag 10 februari. Under tiden hänvisar vi till allmänna återvinningsstationer här:

Cyklarna utanför tvättstugan måste flyttas senast onsdag 13 februari
Cyklarna som står utanför tvättstugan måste flyttas då borrning kommer ske där. Sista dag för detta är onsdag 13 februari. Notera att cykelrummet stängs redan 12 februari.De cyklar som inte flyttas i tid kommer flyttas av vår fastighetsskötare, Peter, till Arvids terass och kättas fast. Kontakta Peter på info@fastighetsteknik.netför att komma åt din cykel därefter. 

Undermarkkärlen och tvättstugan är fortsatt tillgängliga
Våra undermarkkärl för hushållssopor är fortsatt åtkomliga. Likaså är tvättstugan fortsatt tillgänglig. 

Kontaktuppgifter:
Edekyl & värme: Magnus Honig, magnus.honig@edekyl.se
Cyklar: Peter Jansson, info@fastighetsteknik.net
Ansvarig i styrelsen: Ingrid Lindberg, info@morkullan.nu