Nytt gruppanslutningsavtal för bredband

23 oktober 2014 Från och med 1 mars 2015 kommer Bahnhof leverera bredband via lägenheternas nätverksuttag. Kostnaden tas av föreningen och hamnar indirekt på medlemmarnas månadsavgift.

Föreningen installerade ett bredbandsnät på 90-talet och har sedan dess erbjudit medlemmarna att teckna individuella bredbandsavtal, först med Bredbandsbolaget och på senare år med Ownit. I samband med att avtalet med Ownit sagts upp för omförhandling har styrelsen tagit in offerter från sex leverantörer, undersökt möjligheten att teckna en gruppanslutning samt efterfrågat möjlighet för medlemmar att uppgradera till gigabitanslutning.

73% av medlemmarna har idag individuella avtal med antingen Ownit eller Comhem för bredbandstjänster.

Ett nytt gruppavtal har tecknats med Bahnhof som innebär att samtliga lägenheter kommer få tillgång till bredband via lägenhetens nätverksuttag. Medlemmarnas totala månadskostnad för bredband kommer sjunka från c:a 29 tkr till 17 tkr och bekostas istället kollektivt, på samma sätt som grundutbudet av tv redan gör.

Det nya avtalet innebär:

  • Startdatum 1 mars 2015
  • 100/100 Mbit, med möjlighet att uppgradera till 1000/1000 Mbit individuellt för 99 kr/mån
  • Samtliga lägenheter ansluts. Kostnaden läggs på föreningen och hamnar indirekt på avgiften med c:a 59 kr/mån.
  • Dynamiska ip-adresser
  • Telefoni kan överlåtas med bibehållet telefonnummer
  • Möjlighet till ip-tv

De medlemmar som idag har bredbandsavtal med Comhem och istället vill börja använda nätverksuttaget från 1 mars 2015 rekommenderas att säga upp avtalet med Comhem i god tid för att undvika dubbel kostnad för bredband. Individuella avtal med Ownit behöver inte sägas upp.

Mer information om bytet mellan Ownit och Bahnhof kommer i god tid före mars 2015.