Uppdatering gällande tvättstugan

11 augusti 2022 Nu börjar det närma sig! På fredag (v32) så kommer entrepenör vara klar med allt interiört så att el, ytskikt, tak och väggar ser ut som det gjorde innan renoveringen. Veckan efter är tanken att firman som har hand om tvättmaskinerna ska installera dessa vilket dom troligen kommer behöva två veckor för att göra. Under dessa två veckor ska också bygget som nu klassas som en nybyggnation besiktigas (v33) varför vi nu med stor sannorlikhet kan se ett slut på detta projekt och en öppning av tvättstugan under vecka 36.

Det är dock fortfarande ett 15 spel av saker som ska falla på plats varför vi inte ännu kan gå ut med ett specifikt datum men vi var på plats i lokalen under veckan som varit och det ser mycket bra ut interiört. Går inte att förstå att all el har rivits ur och att HELA taket har lyfts av och bytts ut!

När entrepenör är klara så kommer maskinerna lyftas på plats i varje rum, där nya rör behöver dras och ny el behöver installeras till respektive maskin. Här har vi redan kunnat installera stora delar av bokningssystemet som var en stor risk att dra ut på tiden innan sommaren. En risk avklarad, vilket är skönt.

Exteriört så väntar vi in plattorna som ska läggas på det nya hustaket. Dessa ska komma mellan 10-15 augusti och är nästa flaskhals i bygget. Efter det är det bara puts, målning och att få räcken på plats och sen är även arbetet klart exteriört. Detta kan komma att ta längre tid än vecka 36 men vi tror att vi ska kunna ha en besiktning på plats och att vi då får alla dokument som behövs för att kunna driftsätta tvättstugan på insidan.

Positivt är att vi nu kommer att ha än bättre ventilation i tvättstugan då vi har kunnat göra en del förändringar som var för kostsamma tidigare men som nu har fölt med i projektpriset.

Snart står vi i vår fantastiskt fina tvättstuga igen och tvättar som aldrig förr. Tack för all visad förståelse under projekttiden!

Mvh,

Styrelsen