Nyhetsbrev November

20 november 2023

Valberedningen har ordet

Hej alla grannar!

Inför nästa årsmöte önskar vi få in nomineringar till föreningens styrelse. Känner du någon som kan vara intresserad eller är du intresserad själv? Vi behöver namn och mejl eller nummer och personen måste vara tillfrågad!

Kontakta oss på valberedningen@offergärden.org

Med vänlig hälsning, Pia, Helve och Anete

 

Brandsäkerhet

Kom ihåg att släcka ljusen och testa din brandvarnare!

Nu när det nalkas adventstider och jul, sänder vi en uppmaning till att se över brandsäkerheten i din bostadsrätt. När vi njuter av levande ljus för att skapa en mysig atmosfär är det viktigt att inte glömma bort vår säkerhet. Här kommer en uppmaning om att kolla och uppdatera era brandvarnare, se till att ni har en fungerande brandsläckare och/eller brandfilt tillgänglig i ert hem. Varje år inträffar hundratals bostadsbränder runt om i landet under december månad. Ditt engagemang i brandsäkerheten är avgörande och din skyldighet, och små åtgärder kan göra stor skillnad. Ha en trygg och trivsam vinter!

För mer tips se www.hsb.se/stockholm/brf/offergarden/for-boende/brandinformation/

 

Incidenten på Sköndalsvägen 98

I ljuset av skottlossningen som nyligen skett i grannskapet är vi medvetna om att det kan väcka mycket tankar och känsla av otrygghet. Om du känner dig orolig finns stöd att få t.ex hos Socialtjänsten eller Region Stockholm (se separat infoblad på anslagstavlan från Stockholm stad). Låt oss tillsammans skapa en tryggare atmosfär här hemma genom att säga hej och visa hänsyn till varandra. Små handlingar kan göra stor skillnad för vår gemenskap. Vi uppmuntrar er alla att vara delaktiga och skapa en plats där vi alla känner oss trygga. Ta hand om er <3

 

Toaletter och avlopp

Det förekommer att det spolas ner saker i toaletter och handfat som inte bör spolas ner där. På sikt kan det innebära fler och större problem med stopp och proppar i vårt avloppssystem. Nyligen hade vi ett stopp som ledde till att avloppsvatten backade upp i systemet och ut i en lägenhet. Vi vill såklart inte att fler ska drabbas av detta och uppmanar därför alla till att tänka en gång extra kring vad som spolas ner. De vanligaste sakerna som spolas ner, som egentligen här hemma i papperskorgen är bland annat bomullstussar, tamponger, våtservetter och tops. Undvik även i största möjliga mån att skölja ner matfett i avloppet.

 

Soprummen

Vi vill påminna alla om vikten av att hjälpas åt att hålla ordning i soprummen. För allas trevnad och för att hålla kostnaderna för sophanteringen nere. Speciellt runt stora helger som jul och nyår brukar belastningen på soprummen vara extra hög. Tänk därför på att:

• Källsortera och lägg olika material i rätt kärl

• Släng matavfall i avsedda bruna kärl

• Var noggrann med att vika ihop kartonger

 

Asfalt

Styrelsen arbetar med ett projekt att lägga om våra befintliga asfaltsytor. Skicket varierar på de olika delarna av tomten. Planen är att ta bort och lägga om all asfalt på våra infarter, parkeringar och övriga ytor. Vi är nu inne i planeringsfasen och om allt går som planerat kan vi presentera mer detaljer under våren 2024. Planen är att arbetet ska genomföras under 2024.

 

Inventering av cyklar

Styrelsen har observerat att det är väldigt fullt och trångt i våra cykelrum. Därmed planerar vi en inventering av cyklar under December/Januari för att kunna få en bättre överblick. Förutom att märka upp din cykel med namn + datum så önskar vi information om hur ofta du använder din cykel. Övriga ”fordon” såsom vagnar, hundburar eller annat som inte identifieras som cykel vill vi att ni flyttar till ert förråd.

För cyklar som aldrig eller mycket sällan används, dvs som endast behöver förvaring kommer vi flytta till utrymmet i Port 116, alternativt om ni flyttar det till ert förråd. För cyklar som används ofta, de hänvisar vi till cykelförrådet med dörr utåt gatan vid Port 114.

Vi återkommer med information när det är dags i din brevlåda.

 

 

Sist men inte minst vill vi passa på att önska alla en god jul och gott nytt år!

Styrelsen i BRF Offergärden