Arbete i gången Alströmergatan

20 september 2022 Lagning/målning av pelarna i gången längs portarna Alströmergatan 21-25

Måndag den 19 september 2022 kommer arbete med lagning av skador på betongen i några av pelarna i gången samt slipning, impregnering och ny målning av alla pelarna att inledas. Syftet med arbetet är att bevara pelarnas beständighet och bärförmåga. Arbetet beräknas pågå till omkring den 10 oktober.

 

Staket och stänkskydd som begränsar framkomligheten i gången kommer att monteras vid pelarna, men en ca 0,8 m bred passage kommer att hållas fri för gående.

 

Boende i uppgångarna Alströmergatan 23 och 25 ombeds att, under den tid arbete pågår, så långt som möjligt använda annan väg in i huset än genom den egna porten, t.ex. via porten Alströmergatan 21 och källargången eller via garaget och källaren. Samma sak gäller personal som arbetar i lokalen med entréer Alströmergatan 23 och 25.

 

Störande arbeten (bilning o.d.) kommer att utföras under dagtid kl. 8-16.

 

När arbetet med pelarna är klart, kommer plattorna i gången att läggas om för att jämna ut ytan, förbättra avrinningen och undanröja de risker att snubbla som nu finns på vissa ställen. Ytterligare information om det arbetet kommer att lämnas innan arbetet inleds.

 

Styrelsen