Anteckningar från medlemsmötet 2022-09-22

03 oktober 2022

Bengt Herke startade med att hälsa all deltagare välkomna till informationsträffen.

Mattias frän MG5, som monterar informationstavlor i trappuppgångarna berättade kortfattat hur man kommer att kunna boka tvättstugor och tillgodogöra sig informationen på informationstavlorna. Bokning via dator eller mobiltelefon kan användas för bokning och avbokning. (Mer information kommer när det är dags att börja använda bokningssystemet till tvättstugorna.)

Samtliga garageportar kommer att bytas ut med start vecka 42. För att det ska gå att genomföra måste alla garageinnehavare se till att det är tomt två meter in från garageporten. Vi kommer att börja med den smalare modellen av portar och planen är att 6 stycken portar ska bytas varje arbetsdag. Det kommer inte att vara tillåtet att byta nyckel på garageporten då föreningen ska kunna besiktiga portarna och eventuella rör som finns i garagen.

Bygglovsansökan till fönsterbytet ligger fortfarande hos Stockholm stad för godkännande. Våra konsulter har lämnat in två gånger tidigare men fått önskemål om att komplettera med fler dokument. Det är fortfarande inte möjligt att ange ett startdatum för fönsterbytet.

Vi väntar fortfarande på kontraktet för gruppanslutning av bredband till alla lägenheter. Telenor ska skicka ett kontrakt för underskrift till oss så vi vet när det startar.

På en fråga om avgiftshöjning för nästa år kan styrelsen inte svara på än. Efter att underhållsplanen för de närmaste 5 åren gåtts igenom kan en ny budget sättas som bestämmer en eventuell höjning av avgiften.

Arbetet med laddstolpar för elbilar pågår, det har varit dåligt intresse tidigare för laddstolpar men nu verkar intresset öka.

Platserna som containern har stått/står på ska sparas då vi kan behöva flytta matåtervinningen dit. Containern är uppsagd från 2020-09-30.
Östberga återvinningscentral har öppet måndag-torsdag 10:00-20:00 och fredag-söndag 09:00-17:00

 

Styrelsen tackar alla som närvarande.