Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Energioptimering och drift

Vi har alltid hållbarhet i fokus, och att se över energiförbrukningen är hållbart smart både ur ett ekonomiskt och miljömässigt perspektiv. Våra drifttekniker och energikonsulter hjälper er få total koll på hur mycket energi ni förbrukar – och hur ni förbrukar den. På så sätt kan vi ta fram förslag på åtgärder för att energieffektivisera fastigheten.
mainimage

Bara genom att byta belysningen till LED-lampor så kommer resultatet visa sig snabbt på elräkningen. Andra exempel kan vara att koppla upp värmesystemet eller bygga om ventilationsanläggningen. Och självklart kan vi undersöka vilka förutsättningar som finns för solceller. Att optimera energiförbrukningen kan alltså kräva både större eller mindre insatser. 

Vi erbjuder bland annat hjälp med att göra en energideklaration - en sammanställning av byggnadens energianvändning, utförd av en certifierad energiexpert hos HSB Stockholm.

Kontakta oss om energioptimering och drift

Vill du veta mer om hur HSB Stockholm kan hjälpa till med era energiprojekt, eller få mer information om våra övriga tjänster inom fastighetsförvaltning?

Tjänster inom energioptimering och drift

Undercentral

Drift- och energiavtal

Vi rekommenderar alltid att man tecknar ett drift- och energiavtal för att garantera anläggningens effektivitet och livslängd.

Energicheck

Energicheck

Utredning av alla fastighetens energitekniska system.

energideklaration

Energideklaration

Vi hjälper er att göra en energideklaration.

kartlägga energiförbrukning

Energikartläggning

Energikartläggningen är det första steget för att optimera energin och spara pengar.

energistatistik

Energistatistik

Följ er energistatistik löpande och gör snabba analyser.

solceller på fastighet

Förstudie för solceller

Att skaffa solceller är en bra investering, både för plånboken och miljön!

led-lampor i hiss

LED-belysning

Spara energi och pengar med LED-belysning.

värmereglering

Smart värmereglering

Ett uppkopplat värmesystem styr er värme baserat på både inomhus- och utomhustemperatur.