Norra Djurgårdsstaden, Stockholm

Flytta in i framtidens boende

Om du vill bo i en ny grön stadsdel nära city så gör du rätt i att flytta till Norra Djurgårdsstaden och HSB brf Lill-Jan. Här kommer du att bo miljövänligt, granne med Lill-Jansskogen och med city inom bekvämt cykelavstånd. Föreningen blir en av de första av HSBs bostadsrättsföreningar i Stockholms län som certifieras enligt Miljöbyggnad Silver.

BO MILJÖVÄNLIGT
Klassificeringen garanterar låg energianvändning, god innemiljö med väl genomtänkt och effektiv ventilation samt bra materialval rakt igenom i fastigheten. I princip allt material som husen byggs av kommer dessutom att dokumenteras och sedan överlämnas till bostadsrättsföreningen i form av en digital loggbok.

Lägenheterna kommer att utrustas med avfallskvarnar i diskhon i köket, där man mal ner organiskt avfall som sedan omvandlas till biogas. I planeringen ingår även solceller på taket för att bidra till energiförsörjningen i husen, och på en liten del av husen anläggs sedumtak.
Andra miljöbitar är snålspolande toaletter och individuell mätning av tappvarmvatten och hushållsel, som hjälper dig att hålla koll på din förbrukning. Föreningen får en sopsug på gården med tre fraktioner som tar mindre hushållsförpackningar, tidningar och restavfall. Dessutom ett separat soprum med möjlighet att sortera övrigt restavfall.

Cykelparkeringarna blir rejält tilltagna. HSB erbjuder också sina medlemmar fyra månaders gratis medlemskap och startavgift i bilpool.

MED GRÖNA UTSIKTER
Husen ligger i vinkel där ena sidan vetter mot Bobergsgatan (nuvarande Gasverksvägen/ Fiskartorpsvägen) och Lill-Jansskogen i väster och den andra mot Fagningsgatan i söder. De 70 lägenheterna får öppna planlösningar i många varierade storlekar med antingen balkong eller uteplats, två av lägenheterna har franska balkonger. Grundutförandet på inredningen kommer att hålla en hög nivå där fokus förstås ligger på miljön, i synnerhet vad gäller vitvaror. Dessutom erbjuds ett generöst utbud av tillval mot en kostnad.

Gården kommer att göras ovanligt grön och genomtänkt med både markbeläggningar och så småningom skuggande träd. Under gården byggs det ett garage. Både gård och garage kommer att delas med JMs bostadsrättsförening, som byggs i motsatt vinkel i kvarteret.

MILJÖSTADSDEL I VÄRLDEN
Med miljöstadsdelen Norra Djurgårdsstaden siktar Stockholms Stad högt. Den nya stadsdelen ska bli ett föredöme för hållbart byggande både i Sverige och internationellt. Bland annat har man ett nära samarbete med Clinton Climate Initiative inom ramen för det globala miljöprogrammet Climate Positive Development Program.

Sammanlagt kommer 12 000 bostäder att byggas och 35 000 nya arbetsplatser finnas i hela stadsdelen som beräknas stå klar 2030. HSB kliver in i områdets andra etapp, som ligger i den västra delen av området.

För information om området, service, butiker, skolor, kommunikationer m. m. besök hemsidan www.djurgardsstaden.se Där hittar du även information om seminarier där du lär dig mer om området och kan bidra till att skapa den hållbara stadsdelen.

Ladda ner

15 oktober 2013

Bevaka nyheter om det här projektet

Vad är RSS?

RSS är ett sätt att enkelt och automatiskt kunna få de senaste rubrikerna, nyheterna (eller i det här fallet projekten) till din dator. Så att du slipper att surfa! För att kunna använda RSS behöver du en så kallad RSS-läsare. Avbryt

Miljöbyggnad Silver

HSB Bostad, som bygger HSBs nya bostäder i Stockholms län, har som ambition att all nybyggnation som påbörjas från och med nu ska certifieras som Miljöbyggnad Silver. Det innebär skärpta miljökrav för energiförbrukning, inomhusmiljö, material och kemikalier.

Det handlar till exempel om energianvändning, energislag, ljudmiljö, ventilation, fuktsäkerhet, att inomhusklimatet är behagligt såväl sommar som vinter och att byggvarorna dokumenteras. Alla indikatorer vägs samman i ett betygsverktyg som ger fastigheten betyget brons, silver eller guld. När huset är färdigbyggt får det ett preliminärt certifikat. Inom två år utförs en ny mätning för att bedöma om den färdiga byggnaden uppfyller kraven och håller beräknade värden. Den enskilde köparen får på så sätt en trygghet och garanti för att huset har en särskild miljökvalitet.

Miljöcertifieringen är ett led i HSBs centrala strategi för att minska utsläppen från sina bostäder. HSBs miljömål är att koldioxidutsläppen ska minska med 50 procent från 2008 fram till 2023. Certifieringssystemet Miljöbyggnad förvaltas av den ideella föreningen Sweden Green Building Council.

Kortfakta

Status:
Försäljning pågår
1 698 bosparpoäng hade den som först fick välja lägenhet i detta projekt. Nu krävs inga poäng.
Byggstart:
Projektet är byggstartat
Inflyttning:

Preliminär inflyttning
2a och 3e kvartalet 2014

Arkitekt:
Arkitekturkompaniet Göteborg, Per Dahlin

Området

Norra Djurgårdsstaden är ett av Stockholms nya stora stadsutvecklingsområden. Här intill det befintliga Hjorthagen planeras nu för ett nytt område - Hjorthagen Norra och Västra.

Mer om området

Lediga Objekt

  1. 1 rum och kök, slutsålda
  2. 2 rum och kök, slutsålda
  3. 3 rum och kök, 3 st (3 745 000 – 3 995 000 kr)
  4. 4 rum och kök, slutsålda
  5. 5 rum och kök, slutsålda
Visa alla objekt

Kontakt

Anna Örnelius, HSB Bostad
Direkt: work 010-442 02 78
Fax: fax 010-442 02 38

Kontakt

HSB Bostad, Försäljningsavdelningen
Direkt: work 010-442 02 10

Verktyg

Skriv ut denna sida

Tipsa en vän om detta projekt

| Mer

Tipsa en vän om detta projekt

Felanmälan Mina sidor