Brandsäkerhet över jul- och nyårshelgen

05 december 2015 Juletiden är förutom en vacker högtid även den tid då risken för bränder är som störst. Därför bör du testa din brandvarnare så att den fungerar, och har du inte en så bör en sådan införskaffas. Det är en skyldighet i Sverige att ha fungerande brandutrustning i bostadsrätt, men kan även ha betydelse för försäkringsbolag och inte minst för dina grannar om elden skulle gå lös. En så enkel sak kan göra så stor skillnad.

De flesta brandvarnare testas genom att trycka på knappen som finns mitt på den (ibland står ”test” på den). En fungerande varnare ska då tjuta. Gör den inte det behöver batteriet bytas ut, eller hela brandvarnaren.

Styrelsen kommer att arbeta för att höja brandsäkerheten i BRF Åttan. Det innebär att all brandutrustning i de gemensamma utrymmena såsom tvättstuga och källargångar ses över för att nå upp till bruklig standard.

Vi i styrelsen vill även tacka för ditt förtroende och arbetar för att du ska trivas i BRF Åttan. Vi önskar dig en god jul och gott nytt 2016!