Informationsbrev april 2024

15 april 2024 Här kommer informationsbrev för december 2023 från styrelsen.

Föreningsdag 5/5
Söndag 5 maj är det dags för vår årliga föreningsdag! Under dagen hjälps vi åt med enklare sysslor såsom oljning av trädgårdsmöblerna, plantering av blommor vid entréerna och lite allmän städning. Vi avslutar med något att äta i trädgården. Mer information kommer.

Cykelrensning
Föreningen genomför en cykelrensning och har därför lappat alla cyklar. Om din cykel ska vara kvar ber vi dig att ta bort lappen som sitter på styret innan den 5:e maj. Därefter kommer alla märkta cyklar flyttas till ett mellanförvar i 3-6 månader och efter detta kommer föreningen att göra sig av med cykeln.

Pallkragar
Vi har sex pallkragar för egenodling i trädgården och för tillfället finns det ett par lediga. Hör av dig till styrelsen via mejl till brfgoran@gmail.com om du vill anmäla ditt intresse. 

Kompostpåsar
Det är påfyllt med kompostpåsar i barnvagnsförråden i bägge husen. Tänk på att det endast är dessa påsar som får användas i kompostkärlen, inte plastpåsar. 

Förråd
Just nu finns det finns det ett extra förråd ledigt. Kontakta styrelsen via mejl till brfgoran@gmail.com om du är intresserad av att hyra.  

Lite att tänka på nu när det är vår

  • Styrelsen vill påminna att det inte är tillåtet att grilla på sin egen balkong, det medför en brandrisk och kan vara otrevligt för grannarna. Så länge det inte råder eldningsförbud går det bra att grilla på avsedda platser i trädgården, tänk på att inte stå precis vid husen. Använd gärna de gemensamma grillarna och lämna dem så som ni vill finna dem ☺
  • I källaren i hus 19 mitt emot tvättstugan har föreningen ett gemensamt trädgårdsförråd där det finns dynor till utemöblerna samt spel för alla boende att använda. Här finns även en lastkärra (pirra) att låna.
  • Tänk på att rökning på balkongerna kan störa dina grannar. Ev. fimpar tas omhand och slängs inte på backen med hänsyn till barn, djur och miljö. 
  • Tänk även på att balkonglådor ej får hänga utanför balkongen pga. olycksrisken. Detta gäller ej nedre botten. 

Ha det fint i vårsolen!