Informationsbrev 2024 vår

03 april 2024 Vårutskick från styrelsen om vad som är på gång i föreningen.

Nytt bredbandsavtal med Tele2
Styrelsen har omförhandlat bredbandavtalet med Tele2. Ny hastighet för bredband kommer för alla lägenheter från och med 1/7–2024 vara 500/500 mbit/s, i övrigt är avtalet oförändrat (Telefoni Bas & DTV Bas HD ingår). Det nya avtalet innebär en ökad kostnad med 5 kr/månad, styrelsen har beslutat att bostadsföreningen står för den ökade kostanden till och med 2025-01-01. Från och med 2025-01-01 kommer ny kostnad för bostadsrättshavaren att vara 196 kr/månad för bredbandsavtal.

Uppmaning till vårstädning

Styrelsen uppmanar samtliga boende att för allas trevnad hålla ordning och inte förvara bråte/däck/bohag utanför era lägenheter/förråd. Områdets skick har direkt påverkan på era lägenheters försäljningsvärde. Föreningen har tidigare år haft problem med ohyra som möss som gillar att vistas bland bråte. Det är dessutom en säkerhetsrisk då en eventuell brand sprider sig snabbare i en stökig miljö.

 

Trädgårdsförråd
Föreningen har ett gemensamt trädgårdförråd för boende som har gräsmatta/markyta att sköta om. Det finns bland annat gräsklippare, grästrimmer, kratta och skottkärra att låna. För att kvittera ut nyckel till trädgårdsförrådet kontakta styrelsen via mejl brfstenyxan@gmail.com.

Kylskåp & fuktskador

Flera lägenheter har fått fuktskador på grund av fukt som läckt från kylskåpet. Styrelsen uppmanar samtliga att regelbundet rengöra kylskåpets avrinningshål som finns inuti kylskåpet, samt kontrollera att skyddsplast finns under kylskåpet. Vid misstänkta fuktskador eller övriga funderingar hör av er till styrelsen alternativt HSB Boservice.

Påminnelse om regler för grillning

Då grillsäsongen snart börjar påminner styrelsen om att det inte är tillåtet att använda kolgrill på balkong/terrass/uteplats. Kolgrill kan placeras på gräsmatta alternativt kan de fasta grillplatserna vid lekplatserna användas.

Kom ihåg att hålla ner hastigheten när ni kör fordon i området

 

// Styrelsen BRF Stenyxan


Till nyhetslistan