Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Fastighetsförvaltaren ger trygghet i styrelsearbetet

En fastighetsförvaltare från HSB Värmland jobbar nära er i styrelsen och de andra delarna av HSB för att koppla ihop er med sitt kontaktnät av experter, ekonomer och projektledare. Det ger en trygghet i styrelsearbetet och driver bostadsrättsföreningen framåt, samtidigt som man säkerställer fastighetsägaransvaret så att gällande lagar och förordningar följs. Vi finns och verkar i Karlstad och övriga Värmland. Vill du veta mer om vad en fastighetsförvaltare kan göra för er?
mainimage

Vad gör en fastighetsförvaltare?

Fastighetsförvaltaren är den person som håller ihop helheten kring fastigheten och de löpande arbeten som pågår. Med HSB Värmlands expertis hjälper vi till inom områden som upphandlingar, löpande förvaltningsarbete, underhållsplan för kommande underhåll och investeringar och framtagande av beslutsunderlag gällande entreprenad och upphandling. Dessa tjänster skapar stommen för att underlätta ert styrelsearbete och säkerställa en långsiktig och effektiv förvaltning av fastigheterna.  

Stöd före, under och efter styrelsemötet

Inför varje styrelsemöte upprättas en förvaltningsrapport som innehåller uppföljning av förvaltningsplan, ekonomi, sena inbetalningar, överlåtelser, andrahandsuthyrningar, felanmälningar, pågående projekt, utfört felavhjälpande underhåll och förslag till beslut. Vid behov deltar fastighetsförvaltaren på styrelsemötet i de frågor som rör uppdraget. Inför mötet kan fastighetsförvaltaren i samråd med ordförande i styrelsen bereda specifika ärenden, så att styrelsen kan fokusera på att fatta bra beslut. Fastighetsförvaltaren är sedan den som verkställer besluten som tas, både utifrån förvaltarrapporten och övriga beslut som tas på mötet.

Exempel på vad er bostadsrättsförening kan få hjälp med av HSB Värmlands fastighetsförvaltare

 • Råd i drift- och underhållsfrågor
 • Planering samt ansvar för reparationer och underhåll
 • Se till att anläggningar sköts för att undvika driftstopp och hålla driftkostnaderna nere
 • Upprätta förfrågningsunderlag och inhämta anbud vid felavhjälpande åtgärder
 • Vara styrelsens kontaktperson mot entreprenörer och se till att arbetet utförs på rätt sätt
 • Se till att byggnader med tillhörande mark sköts enligt avtal
 • Informera bostadsrättsinnehavare om olika boendefrågor
 • Ta hand om störningsärenden
 • Se till att myndighetskrav följs
 • Hantera försäkringsfrågor
 • Handla upp föreningens avtal till exempel försäkringstjänster
 • Upprätta driftrapporter
 • Medverka vid myndighetsbesiktningar

Kontakta oss om tjänsten fastighetsförvaltare

Vi erbjuder fastighetsförvaltare för brf i Karlstad, Hammarö, Kil, Forshaga, Munkfors, Hagfors, Grums, Säffle, Arvika, Årjäng, Sunne och Torsby.

Vill du veta mer om tjänsten fastighetsförvaltare eller om någon av våra övriga tjänster inom fastighetsförvaltningFyll i vårt formulär så hör vi av oss!