Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

HSBs 100-åriga historia beskrivs i jubileumsmagasin

17 januari 2023 2023 fyller HSB 100 år och nu beskrivs HSBs historia i ett nytt jubileumsmagasin. På 38 sidor beskrivs HSBs utveckling decennium för decennium. Det ger samtidigt en bild av hur det moderna Sverige växer fram.

– Historien om HSB är till stora delar också en berättelse om hur det moderna Sverige växer fram. Bostadsnöd, folkhemsbygge, miljonprogram och klimatkris. Att blicka tillbaka ger verkligen perspektiv. Som förbundsordförande kan jag inte låta bli att känna mig stolt över allt det som HSB har bidragit med – och fortfarande bidrar med – genom vårt samhällsengagemang och innovationskraft, säger Johan Nyhus, förbundsordförande HSB, i sitt förord till HSBs jubileumsmagasin.

Välkommen att läsa jubileumsmagasinet i sin helhet på hsb.se. Du kan också beställa en tryckt version i 50-pack i HSBs profilbutik.

Läs innehållet i jubileumsmagasinet på hsb.se

Läs jubileumsmagasinet som webbtidning

Beställ tryckt version (50-pack)Fira 100 år med oss! I april startar vår jubileumsturné genom Sverige. Läs mer om firandet här

Framsida-jubileumsmagasin_960px.jpg
Framsidan på HSB jubileumsmagasin.