Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Se webbinariet i efterhand: Avfall Sverige informerar om förpackningsinsamling

05 juli 2023 Regeringen har beslutat om nya regler som ska göra det enklare för hushåll och verksamheter att sortera sitt förpackningsavfall. Men hur kommer de nya avfallsreglerna påverka bostadsrättsföreningar och fastighetsägare? HSB med flera har bjudit in Avfall Sverige för att ge svar.
Man slänger kartong i återvinningscontainer med bostadshus i bakgrunden

Se seminariet i efterhand

Här kan du se webbinariet i efterhand på Fastighetsägarnas webbplats.

De nya bestämmelserna innebär att Sveriges kommuner tar över insamlingsansvaret från förpackningsproducenterna. En enklare insamling och sortering av förpackningar ska bidra till att mer avfall kan återvinnas vilket i sin tur bidrar till den gröna omställningen och ett cirkulärt kretslopp.

HSB har tillsammans med Fastighetsägarna, Sveriges Allmännytta, Riksbyggen och Bostadsrätterna bjudit in Avfall Sverige (kommunernas branschorganisation inom avfallshantering) för att under ett webbinarium ge svar på vad som kommer att hända och hur det kan komma att påverka bostadsrättsföreningar eller fastighetsägare.

Webbinarium med Avfall Sverige 7 juni

När: 7 juni 2023 klockan 10.00 - 11.30

Var: Digitalt via Zoom.

Kostnad:
Webbinariet är kostnadsfritt för HSBs medlemmar. Ange att du tillhör HSB i anmälan.

Målgrupp:
Bostadsrättsföreningar samt privata och kommunala fastighetsägare.

Anmälan och mer information hittar du på Fastighetsägarnas webbplats.

Varmt välkommen!