X

Utbildningar ger nytta för livet

26 maj 2021 Jenny har varit aktiv i sin styrelse i tre år och har sedan hon åtog sig uppdraget deltagit på de flesta utbildningar som HSB Södertörn har att erbjuda. Vi har frågat Jenny varför det är viktigt att gå utbildningar och vad det kan ge för mervärde.

Hur har utbildningarna hjälpt dig att utvecklas i ditt uppdrag?
- Jag har fått en trygghet i rollen som ledamot och självförtroende att fatta rätt beslut. Jag får också gehör för de kunskaper som jag fått med mig från utbildningarna. Utöver det får man bra utbildningsmaterial med sig från utbildningarna som går att titta igenom för att fräscha upp minnet.

Hur har utbildningarna hjälpt dig utöver i uppdraget?
- Jag har vuxit som person under min tid som ledamot och fått bättre självförtroende genom vetskapen av att man gör skillnad i uppdraget.

Vad betyder det att HSB Södertörn har ett brett utbildningsprogram?
- Det gjorde det enklare för mig, när jag fick frågan av valberedningen om jag var intresserad av att ingå i styrelsen, då de informerade om att det finns utbildningar att gå för att lära sig om styrelsearbete. Tröskeln till att svara ja blev helt klart lägre. Går man utbildningarna får man all kunskap man behöver, det ger en trygghet som ledamot. Många av utbildningarna är ju gratis för alla medlemsföreningar så då blir det ju också lättare att få in nya personer i styrelsen som vågar ta sig an ledamotsrollen. 

Finns det någon särskild utbildning som du rekommenderar?
- Mötesteknik och struktur kan jag rekommendera, den är särskilt aktuell nu när det är allt mer digitala möten. Här fick man en bra grund för att hålla i ett lyckat möte. Fastighetsägaransvaret är också en riktigt bra utbildning som ger förståelse över vad det faktiskt innebär att ingå i en bostadsrättsförening.

Finns det någon utbildning som du inte har gått men skulle vilja gå under kommande utbildningsår?
- Efter att ha läst årets nya utbildningskatalog är jag sugen på att gå den nya konflikthanteringsutbildningen.


Stäng artikel