X

Tips till dig som tänder levande ljus

04 oktober 2021 När mörkret faller över vårt avlånga land vill många muntra upp vardagen med levande ljus. Något som höjer mysfaktorn medan regnet smattrar utanför. Det finns ett par tips och tricks att tänka på nu när vi tar fram ljusen och tändstickorna.
  • Kolla så att brandvarnarna fungerar.
    Bor du i en av HSB Skånes hyresrätter så kontaktar du din husvärd om brandvarnaren inte fungerar.
  • Lämna aldrig levande ljus obevakade, släck dem omgående om du lämnar rummet.
  • Ställ inte för många levande ljus för nära varandra – de kan då bilda en stor låga och snabbt bli en brandfara.
  • Ring 112 om det börja brinna, ett tips från MSB är att ha din adress och ditt telefonnummer på en lapp vid eller i din telefon då det är information som lätt kan glömmas bort under stressiga omständigheter.
  • Se till att ljusen står stadigt, ha gärna ljusstakar av material som inte kan börja brinna. Exempelvis keramik, smide, sten och liknande.

Vill du läsa mer om brandsäkerhet i hemmet? MSB och Brandskyddsföreningen har information för den som är intresserad av att läsa mer.

Informationen från Brandskyddsföreningen är inriktad till hur du kan ha ett mer brandsäkert hem. MSB har gett ut informationsmaterial med inriktning mot seniorer. Den informationen kan vi varmt rekommendera till alla oavsett ålder. Där finns bra tips om som kan appliceras i din vardag.

Informationsmaterial från Brandskyddsföreningen

Informationsmaterial från MSB

 

 

 

 


Stäng artikel