X

Vardagen blomstrar i HSB brf Blomstra

12 oktober 2021 Nu har Hemma i HSB landat i brevlådan hos dig som är medlem. I den kan du läsa reportaget som gjordes hemma hos Margareta och Kenneth Holmlund ett par månader efter att de flyttat in i sin nyproducerade bostadsrätt i HSB brf Blomstra i Ystad. Läs den digitalt här.
Kenneth och Margareta Holmlund tar en kopp kaffe på balkongen i sin nya lägenhet i HSB brf Blomstra i ystad

Det är en solig dag strax före midsommar när vi stiger in i paret Holmlunds  nybyggda lägenhet i HSB brf Blomstra i Ystad. Det är nästan tre månader sedan flyttlasset gick och drygt två år sedan vi senast sågs. Då för att prata om lägenheten vi nu sitter i.

Även om Kenneth och Margareta Holmlund inte har bott i lägenheten fullt
ut sedan de fick tillträde har de börjat göra sig hemmastadda. Lägenheten är
målad i behagliga färger som går ton i ton med varandra och inredningen är
smakfull med fina detaljer.

– Så här på våren och sommaren bor vi till stor del i sommarhuset i Tomelilla, men det ska ändå bli skönt till hösten när vi flyttar hit på heltid. Här är allt
modernt och nytt. Riktigt så är det ju inte i sommarhuset, säger Margareta.

Att det finns många fördelar med bostadsrätten är de båda överens om. Förutom att allt är nytt, är den öppna planlösningen med mycket ljusinsläpp något som de båda tycker om. Även havsutsikten från vardagsrummet är mycket uppskattad.

– Sedan är här så tyst och lugnt, säger Kenneth. Vi kan ha öppet fönster och ändå hörs varken trafik eller grannar.

– Ja det är helt perfekt, flikar Margareta in.

Sedan inflyttning har de båda valt att engagera sig på olika sätt i föreningen. Kenneth har bara ett par dagar innan vi ses blivit invald som ledamot i styrelsen.

– Det var yngsta dottern som tyckte att jag skulle engagera mig. Jag har ju erfarenhet av styrelsearbete sedan tidigare, dock aldrig från en bostadsrättsförening, säger han. Att bo i bostadsrätt är lite som ett mellanting mellan att bo i villa och hyresrätt. Vi äger tillsammans, och jag tror att det gör att många känner ett större ansvar för sitt boende och miljön
runtomkring.

Gården i brf Blomstra har mycket grönska och det finns även några odlingslådor för de boende att disponera. En odlingsgrupp har skapats och Margareta är en av sju engagerade medlemmar i denna.

– Jag gillar det här med växter och odling så det är kul att kunna vara med och göra något runt det för oss som bor här. Vi fick ett startkapital för odlingslådorna av HSB Skåne och för en del av det har vi köpt bärbuskar, rabarber och sått rotfrukter, kryddväxter, tomater och annat gott, säger Margareta.

Både Kenneth och Margareta tror att en av fördelarna med att flytta till nybyggt är att det blir lättare att lära känna sina grannar.

– Vi är alla lite i samma situation, och det blir nog lättare att bara ringa på hos varandra om det är något man undrar över. Vi har redan haft ett par grannar som varit här och hälsat på, säger Margareta.

Lägenheten i brf Blomstra köpte paret Holmlund redan vid säljstart för drygt två år sedan. När de får frågan om deras främsta råd vid köp av en nyproducerad bostad på ritning, är de båda överens.

– Köp inte för liten bostad, utan tänk en extra gång över ytan så att du får det utrymme som behövs. Fokusera också på köket och att det finns bra förvaring i form av klädkammare eller garderober. Och sedan måste du gilla planlösningen och läget i huset, säger Margareta. Det är nog det absolut viktigaste.


Stäng artikel