X

HSB ny partner till Trelleborgs FF

29 januari 2021 En del av HSB Malmös långsiktiga hållbarhetsarbete handlar om att samarbeta med organisationer som är samhällsbyggare och främjar social utveckling. Nu kliver den medlemsägda organisationen in som bronspartner till Trelleborgs FF.

En starkt bidragande orsak till partnerskapet är bland annat det arbete som Trelleborgs FF gör för att motverka våld och rasism, samt öka integrationen.

– För vår del innebär partnerskapet en ökad närvaro och ett ökat engagemang i staden. Fotbollen är en viktig pusselbit för gemenskapen i ett samhälle. I fotbollen möts vi, det är glädje, samhörighet och vänskap, säger Mia Gustafson, marknads- och kommunikationschef på HSB Malmö.

Drygt tusen trelleborgare är medlemmar i HSB Malmö, merparten bor i en HSB-bostadsrätt. HSB Malmö har även åtta hyresfastigheter i staden.

Trelleborgs FF har dam- och herrlag, samt barn- och ungdomslag. Genom arbetet "TFF - en kraft i samhället" vill föreningen göra fotbollen tillgänglig för alla och sprida värderingar som präglas av trovärdighet, ödmjukhet, gemenskap, öppenhet och respekt för människors lika värde. De genomför flertalet aktiviteter per år som tillsammans bidrar till att motverka våld och rasism, öka integrationen och minska användningen av droger.

Läs mer om vilka HSB Malmö sponsrar och samarbetar med.

Foto: Björn Sandberg

 


Stäng artikel