X

Slipp kostsamma byten av avloppsstammar

24 september 2021 HSB Södertörns samarbetspartner Interspol är idag ett ledande företag inom VA-tjänster. De erbjuder bland annat tjänster som rörinfodring (relining) och stamspolning.

Vad är relining och rörinfodring?
Relining är ett samlingsbegrepp som innefattar olika typer av renovering av avloppsrör. Rörinfodring är en metod där man med strumpa skapar ett nytt självbärande och hållbart rör inuti det gamla. Man spar mycket tid och slipper kostsamma återställningar, missnöjda boende och alternativa boenden. Man får samtidigt en produkt med minst lika bra, om inte bättre egenskaper än ett konventionellt rör.

Så fungerar rörinfodring
Interspol använder främst metoden med strumpa (sk sackpipe-metoden) som expanderas in i det gamla röret med hjälp av tryckluft. Efter härdning bildas det ett skarvfritt rör helt fritt från Bisfenol F. Med rörinfodring/relining får du ett konventionellt rörs säkerhet och kvalitet, men till ett mycket lägre pris. Rörinfodring är en kort process som medför mycket mindre olägenheter för miljön och de boende. Dessutom undviks ett komplicerat och kostsamt stambyte med hantverkare arbetandes i huset under flera månader.

Fördelar med rörinfodring?

  • Slipp kostsamma stambyten
  • Hållbart och miljövänligt
  • Kostnadseffektivt  och tidsbesparande
  • Rörinfodring kan användas till såväl små och akuta läckage som till totalrenovering av avloppssystemet

Kostnadsfri statuskontroll - inför rörinfodring/relining
Interspol erbjuder en kostnadsfri statuskontroll till HSB Södertörns bostadsrättsföreningar. Statuskontrollen går till så att de undersöker bottenplattorna (där samlingsledningarna ligger dolda i golvet) där de med en kamera går de in och gör stickprov.

Behöver er förening utföra stamspolning? Kostnadsfri statuskontroll
Interspol erbjuder även en kostnadsfri statuskontroll till HSB Södertörns bostadsrättsföreningar gällande stamspolning. Genom ett stickprov av ert avloppssystem kontrolleras det om ni har ett behov av stamspolning eller inte.


Låter det intressant?
Läs mer om rörinfodring/relining eller stamspolning hos Interspol eller kontakta dem direkt för kostnadsfri statuskontroll på tel: 020 300 000.

rorinfodringartikel2.jpg


Stäng artikel