X

HSB UPPSALA I NYTT SAMARBETSAVTAL

17 januari 2017 Under en presskonferens på tisdagen offentliggjordes att HSB Uppsala går in som huvudpartner till den nystartade klubben IK Uppsala Fotboll, tidigare Sirius dam.

Inför kommande säsong har Sirius dam brutit sig ut från den tidigare verksamheten och står nu på egna ben som, IK Uppsala Fotboll. Under tisdagens pressträff presenterades den nya organisationen tillsammans med huvudpartnern HSB Uppsala.

- För oss som samhällsbyggare har samarbetet med det lokala kultur- och idrottslivet alltid varit en hörnsten. Bland företag och organisationer överlag går sponsringspengar allt som oftast till herr-idrott, därför känns det här extra angeläget. När vi fick möjligheten att gå in i det här samarbetet kändes det både självklart och spännande. IK Uppsala har en ny kompetent organisation och vi ser med tillförsikt fram emot kommande säsong, säger Medlems- och informationschefen, Fredrik Alpin.

Klubben kommer – precis som Sirius dam gjorde – att spela i näst högsta divisionen, Elitettan. Samarbetet mellan IK Uppsala och HSB Uppsala är avtalat om tre år.


Stäng artikel