X

Äntligen – det är dags för Barngala!

30 september 2021 I år arrangerar HSB Skåne åter Barngalan. Planeringen har gått på högvarv och nu är det bara ett par veckor kvar tills portarna till Sparbanken Skåne Arena i Lund slås upp. Har du inte säkrat din biljett är det dags att göra det nu!
Barn på Barngalan

Aktiviteterna är främst anpassade för barn i åldrarna 6–12 år, men även de yngre och äldre barnen är givetvis varmt välkomna och kan hitta sina favoritsysselsättningar här. De behöver bara vara laddade med nyfikenhet, kreativitet och spring i benen!

Showen garanterar en upplevelse utöver det vanliga. Allt under ledning av Bröderna Norberg. Emil och Daniel Norberg växte upp i Uddevalla. Gamla revyer och filmer från Galenskaparna rullade på repeat i hemmet, och det var där brödernas eget skapande började. I dag har deras Youtube-kanal närmare 300 000 följare, och deras videoklipp har spelats totalt mer än 120 miljoner gånger.

– Vi har gjort massor av klipp och sånger vi tyckt varit skitroliga att skapa, men som få har sett. Det var först när vi provade att göra parodier på Melodifestivalen som vi fick stort genomslag, säger bröderna Norberg. Vi älskar både musik och kluriga texter, och nu har vi gjort parodier i ungefär nio år. Utöver Parodifestivalen har Bröderna Norberg både lett och medverkat i flertalet humorprogram och tv-shower. Under våren 2021 vann bland annat Daniel Norberg Masked Singer Sverige. Nu ser Bröderna Norberg fram emot att leda Barngalan 30 oktober, och vi kan lova dig att med dem vid rodret kommer showen att nå helt nya höjder.

– Det ska bli så få komma ut på scenen igen och möta härligt folk. Barngalan verkar vara ett fantastiskt fint evenemang och vi är tacksamma för att vi får vara med! Vi hoppas att besökarna går därifrån med ett glatt leende på läpparna och vi ska göra allt vi kan för att göra dagen minnesvärd! säger Bröderna Norberg.

Vi vågar också garantera att akrobatfamiljen The Flying Family kommer att hänföra dig som besökare. The Flying Family är den bosparande familjen från Lomma som består av pappa Jimmy, mamma Anna och sönerna Hannes och Hugo och dottern Hedda. Jimmy och Anna har en lång karriär som luftakrobater med stora scenframträdanden och spektakulära shower i bagaget. Men för det svenska folket är de troligen mest kända efter sin medverkan i Talang våren 2020 då de kammade hem en Golden Buzzer av David Batra och därmed gick direkt till final. Under Barngalan kommer familjen att bjuda på en imponerande uppvisning med sin luftakrobatik.

– Vi tycker alla att det ska bli otroligt kul att få vara med och förgylla Barngalan med våra luftakrobatikakter. Vi tränar för fullt och vi hoppas kunna flyga rakt in i hjärtat och beröra alla som sitter i publiken på Barngalan, säger Jimmy.

När Dotter kliver in på scen kommer ingen att vara oberörd. Dotter startade sin musikaliska resa redan 2014 då hon släppte sin debutsingel My Flower. Samma år medverkade hon i Musikhjälpen på Sveriges Radio. Hon tog sig in i Melodifestivalen som låtskrivare redan 2017, och förra året blev hennes tävlingsbidrag Bulletproof, som hon själv framförde, en dundersuccé. Hon tog sig hela vägen till final och landade till slut på en andraplats, endast en poäng från segern. Låten Bulletproof har streamats över 15 miljoner gånger och sålt både guld och platina. Låten är också det mest streamade bidraget av samtliga låtar från Melodifestivalen 2020. Även i årets Melodifestival var Dotter en klar favorit och landade till slut på en fjärde plats med låten Little Tot.

– Med min musik vill jag förmedla att man ska våga vara sig själv och visa vem man är utan att bry sig om vad andra ska tycka. Många av mina fans skriver till mig, och jag försöker peppa dem till att jobba på sitt självförtroende, att inte låta sig tryckas ned av andra, att våga säga ifrån och inte acceptera att bli behandlade illa. Vi ska alla respektera varandra och visa varandra kärlek, det är mitt budskap, säger Dotter.

Utöver Melodifestivalen har Dotter synts i tv-rutan i bland annat Sommarkrysset, Allsång på Skansen och TV4 nyhetsmorgon. Dotter är just nu högaktuell med sin senaste singel Jealous. Hennes första nominering till Rockbjörnen var i kategorin ”Årets kvinnliga liveartist”, vilket utlovar en hel del att se fram emot när hon kliver upp på Barngalans scen.

– Jag är superpepp och längtar att få uppträda på Barngalan och att få köra min nya singel Jealous! säger Dotter. Jag vill att besökarna som ser mig live ska känna sig stärkta och att de inte känner sig ensamma i alla känslor och problem. Vi bär på detta och tar oss igenom det tillsammans!


Stäng artikel