X

Nya förtroendeuppdrag i HSB

24 maj 2021 Den 19 maj genomfördes HSB Riksförbunds föreningsstämma som ett årsmöte med 26 fullmäktige som deltog via länk. I enlighet med valberedningens förslag utsågs Johan Nyhus till ny ordförande för HSB Riksförbund.

Johan Nyhus, som valdes till ny ordförande för Riksförbundet, var under 13 år en del av den politiska majoriteten i Göteborgs stad. De sista sex åren fram till 2018 var han kommunalråd med ansvar för trafik- och infrastrukturfrågor samt drivande i en rad stora projekt, som till exempel Västsvenska paketet, Sverigeförhandlingen. De senaste åren har Johan arbetat som seniorkonsult på PR-byrån Reformklubben, där han var chef för Göteborgskontoret.

Glädjande var också att Kristina Zakrisson, styrelseledamot i HSB Norr, valdes in i Riksförbundets valberedning. Kristina, som är bosatt i Kiruna, har suttit i HSB Norrs styrelse sedan 2019 och har förutom det bland annat varit riksdagsledamot för Socialdemokraterna i 16 år samt kommunalråd i Kiruna. Dessutom har hon varit ledamot i Socialdemokraternas partistyrelse och ordförande för Norrbottens socialdemokratiska partidistrikt.

HSB Norrs vd Mattias Lundström, som fick fortsatt förtroende som styrelseledamot i HSB Projektpartner, kommenterar:
-Det känns positivt att vi har fått en ny framåtriktad förbundsordförande och jättekul att vi har fått in Kristina i valberedningen. Det gör att vi har en röst från norra delen av Sverige i Riksförbundets valberedning, mycket glädjande.


Stäng artikel