X

HSB och We Effect stärker människors rätt till värdiga bostäder och mat

19 oktober 2021 Att ha ett hem är en mänsklig rättighet. Trots det står idag 1,8 miljarder människor utan en värdig bostad. Om trenden fortsätter så beräknar FN att siffran kan stiga till tre miljarder år 2030. Genom HSBs samarbete med We Effect är vi med och stärker alla människors rätt till värdiga bostäder och tillgång till mat. Nu gör vi en extra insats i samband med kampanjen ”Hela Sverige mot hungerpandemin” och välkomnar alla att vara med och bidra.

Som HSB-medlem bidrar du varje år med två kronor av medlemsavgiften till de kooperativa företagens biståndsorganisation, We Effect. För varje nybyggd HSB-lägenhet skänker HSB dessutom tusen kronor till organisationens arbete.  

Hela Sverige mot hungerpandemin – en kampanj för att utrota hungern 

I vår del av världen börjar vi återhämta oss från coronapandemin. Samtidigt gör coronakrisen att hungern i världen ökar. 800 miljoner människor tvingas gå och lägga sig hungriga varje kväll. Det är en ökning med cirka 160 miljoner människor under 2020.

Hela Sverige mot Hungerpandemin lanserades under 2020, när det stod klart att coronakrisen skulle innebära att en skuggpandemi av hunger i krisens spår. Bakom kampanjen står We Effect tillsammans med sina medlemsorganisationer; några av de största kooperativa företagen i Sverige. 

Var med och stötta det viktiga arbetet i kampen mot att utrota hungern. Välkommen att swisha ditt bidrag till HSBs insamlingsnummer 123 268 98 67. Kampanjen pågår fram till den 10 december 2021. Föreställ dig att HSBs drygt 670 000 medlemmar skulle ge 20 kronor var. Då blir summan nära 13,5 miljoner kronor!

We Effect är de kooperativa företagens biståndsorganisation. Så här stöttar HSB organisationens arbete. 

Tillsammans arbetar vi för alla människors rätt till värdiga bostäder och tillgång till mat. Genom bostads- och bondekooperativ stödjer vi fyra miljoner människor i 20 länder i kampen mot fattigdom, hunger och klimatkris. Under 2020 samlade HSB tillsammans in 2 824 106 kronor till We Effect – pengar som gör att fler människor nu kan ta steget från fattigdom och slum till en bra bostad och ett tryggare liv.  

Utöver detta samlar HSB årligen in pengar årligen via olika insamlingar till We Effects arbete, och har de senaste åren bidragit särskilt till återuppbyggnad av trygga bostäder efter förödelsen som följde när tyfonen Haiyan slog till mot östra Filippinerna. 


Stäng artikel