X

HSB Göteborgs brf Esplanaden i Nya Hovås slutsålt på rekordtid

04 maj 2021 Intresset för HSB Göteborgs nyproduktionsprojekt som ligger i Nya Hovås har varit rekordstort och nu är samtliga 62 lägenheter i HSB brf Esplanaden sålda. Inflyttning sker i slutet av 2022. I samma kvarter planerar HSB Göteborg att säljstarta det nya projektet brf Fotografen 2022.

HSB Göteborgs försäljning av nyproducerade lägenheter fortsätter att gå starkt trots läget i omvärlden. Den höga efterfrågan märks inte minst på att tiden mellan säljstart och slutsålt i brf Esplanaden varit ovanligt kort.   

 – Vi har haft ett väldigt stort intresse för lägenheterna redan från början och med tanke på att vi startade försäljningen i januari och att samtliga bostäder nu sålt slut har det gått ovanligt snabbt. Fördelarna med att köpa på ritning är att du får en helt ny lägenhet till ett fast pris och slipper budgivningsprocessen, säger Sofie Esmyr, säljare HSB Göteborg.    

Nya Hovås är en ny stadsdel som växt fram i södra Göteborg, där ett levande stadsliv kombineras med närheten till hav och natur inom bekvämt gångavstånd. Brf Esplanaden är ett av de sista bostadsprojekten i centrumdelen av Nya Hovås.  

I brf Esplanaden byggs nu 62 nya bostadsrätter om 1 – 5 rum och kök, alla med öppen planlösning och stora balkonger, många med utsikt över Krogabäcksparken. Husets unika arkitektur är inspirerad av omgivningen, inte minst det varierande taklandskapet som ger hela kvarteret ett levande och dynamiskt uttryck, likaså de arkitektoniska detaljerna och placeringen av huset.  

Inflyttningen i brf Esplanaden planeras till slutet av 2022. HSB Göteborg har ett sista projekt kvar att bygga i området där man planerar HSB brf Fotografen som kommer att tillföra cirka 40 nya bostadsrätter. Projektet byggs i anslutning till Krogabäcksparken och de boende kommer att få fin utblick över samma park som nu slutsålda brf Esplanaden. Säljstart av brf Fotografen planeras till hösten 2022.  

– Nya Hovås är ett område med stor potential som vi tror på och vi ser fram emot att starta ännu ett projekt i området inom en snar framtid, säger Sofie Esmyr. 

Övriga nyproduktionsprojekt hos HSB Göteborg 

Säljstartade projekt: 
HSB brf Sannaparken 

Kommande projekt: 
HSB brf Fotografen 

HSB brf Ramselyckan 

HSB brf Spanjoletten 


Stäng artikel