X

Första spadtaget är taget – Nya regionkontoret blir klart om ett år

18 april 2019 – Det ska bli trevligt att sitta under samma tak och att få fler arbetskamrater!
Det sa Sofia Berggren, onsdagen den 17:e april när det första spadtaget togs till HSB MälarDalarnas nya regionkontor i Borlänge.
Ett drygt år, till juni 2020, får hon och hennes kollegor vänta på att flytta in i sina lokaler.

Ett 50-tal HSB-anställda och några specialinbjudna personer var på plats denna strålande soliga och härliga vårdag när det var dags för det symboliska spadtaget som satte igång det nya bygget. Många hade även hörsammat önskemålet om att ta med en egen spade.
Men innan det symboliska grävande började hölls några korta tal till den samlade församlingen.
– Jag är otroligt glad över att så många är här, sa en påtagligt nöjd Maria Engholm, vd för HSB MälarDalarna. Att nu äntligen komma igång med själva byggande är galet mäktigt efter de fyra år som vi jobbat med det här projektet.

Stå ut ett år till
Hon hoppades att alla skulle orka stå ut ett år till innan det blir dags att flytta ihop.
– Det här blir ett av tre regionkontor, fortsatte Maria. Tillsammans med våra 14 lokalkontor kommer vi nära våra medlemmar, och det är så det ska vara. Samtidigt blir det härligt att alla anställda får sitta under samma tak och kunna se och arbeta öga mot öga!
Britt-Marie Södarv, tidigare ordförande för HSB Dalarna, menade i sitt korta tal att man haft en bra styrelse och VD som tagit fram underlag och fattat kloka beslut, både om det nya kontoret och annat.
– Men, fortsatte hon i nästan samma andetag, vad är en styrelse och VD utan personal? Jo, absolut ingenting! Och det här ger vår personal goda möjligheter inför framtiden.
Linda Nilsson, plan- och markchef vid Borlänge kommun, var glad och stolt över att HSB MälarDalarnas val av läge för det nya regionkontoret.
– Vi har jobbat nära HSB i flera projekt och ni är en viktig aktör i samhällsutvecklingen och det är roligt att ni nu även bidrar med arbetstillfällen, menade hon. Och det centrala läget, ja, det kan inte bli bättre!

Det ska bli en riktigt bra arbetsplats
Den som ska se till att regionkontoret är inflyttningsbart om ett drygt år är Rolf Andersson, vd på Grytnäs Projekt.
– Vi ska göra vårt bästa för att bygga en riktigt bra arbetsplats åt er alla, sa han.
Den 29:e april börjar markarbetena som fem veckor senare följs av grundläggningsarbetena vilka i sin tur ska vara klara till årets semester. Enligt planen ska man ha så kallat tätt hus i slutet på oktober och de invändiga arbetena ska avslutas i juni 2020. Någon risk för förseningar i det tidsschemat tror han inte på.
– Nej, det här är en ganska standardmässig kontorsbyggnad, utan några direkta utmaningar, tyckte han. Vi har varit måna om att ha lokala leverantörer i hela projektet.
Efter talen bjöds det på hamburgare. Några av dem som lät sig smaka var Pia Liljeholm och Sofia Berggren, båda hyresansvariga.
– Vi fick en inbjudan om att vara med och ta det första spadtaget och det lät jättetrevligt, tyckte Pia som även hade en spade med sig. Nu ser vi fram mot att snart få byta arbetsplats.

Enklare att jobba
Sofia Berggren är också glad över att få flytta till nya lokaler.
– Nu ser vi fram emot att få flytta ihop med resten av våra kollegor, för vi känner oss lite utanför ibland där vi sitter på Borganäsvägen. Det blir också enklare att jobba och ta hjälp av varandra när vi alla kommer att sitta på samma ställe. Och så hoppas vi förstås att våra hyresgäster också tycker att det nya kontoret har ett bättre läge!


Stäng artikel