X

Med smart värmereglering kan ni minska er energiförbrukning med 5-30 procent

27 maj 2021 Med en digital undercentral (DUC) kan ni styra, reglera och övervaka fastighetens värme, vatten och ventilationssystem. Genom att koppla upp DUC:en mot internet har ni början på ett smart värmesystem.

Med DUC:en kan man enkelt göra ändringar, programmera, ta emot och hantera larm på distans. Våra DUC:ar är fritt programmerbara utan licenser som möjliggör smart värmereglering vilket medför sänkta energikostnader. Denna värmereglering kan ge en uppskattad besparing på 5-30 procent av er energiförbrukning.

Håll koll på ert inomhusklimat med sensorer
Med smarta sensorer installerade i fastigheten kan man automatisera och optimera er värmeanvändning. Det ger även unika insikter i ert inomhusklimat med möjligheten att välja måltemperatur i fastigheten. Dessa sensorer styr på faktiskt inomhustemperatur och hjälper er att hitta avvikelser så att ni kan åtgärda lokala fel.

Med inomhussensorer i era lägenheter får man dessutom full överblick av inomhusklimatet. Sensorerna skickar mätvärden i realtid som man sedan kan läsa av och analysera via webbgränssnittet. Med full insikt i er inomhustemperatur och luftfuktighet kan man på ett enkelt sätt analysera era bostäder och fastigheter samt få en god inblick i om det finns stora temperaturskillnader.

Med smart värmereglering kan ni påverka er energianvändning och inomhuskomfort genom att välja en önskad inomhustemperatur. En sänkt inomhustemperatur är en god grund för energibesparingar. Vad som är lagom varmt och lagom ekonomiskt testar ni er fram tillsammans med oss.

Optimera energiförbrukningen med SMHI:s prognosstyrning
Med SMHI:s Prognosstyrning gör det möjligt att utnyttja energi som sol- och internvärme samt att kompensera mot nedkylning i blåsigt väder. Tekniken ser till att rätt mängd energi tillförs för att hålla en konstant och önskad inomhustemperatur.

För mer information

Kontakta oss på: energi.sodertorn@hsb.se

Här kan ni läsa mer om SMHI:s prognosstyrning


Stäng artikel