X

Digital utbildning i energioptimering

11 maj 2021 Nu finns utbildningen ”Energismarta fastigheter” tillgänglig online – perfekt för dig som är styrelseledamot och vill bredda din kunskap inom energioptimering för fastigheter.

Tillsammans med bland andra HSB, Riksbyggen och Fastighetsägarna har Energimyndigheten tagit fram en interaktiv onlineutbildning för den som vill lära sig mer om att använda fastighetens energi på ett smartare sätt. 

 

 – Genom att som styrelseledamot gå utbildningen får man en bra bas att stå på i föreningens arbete med energifrågor, säger Philip Svensson, utbildningsansvarig på HSB Malmö. 

 

Precis som alla HSB Malmös kurser är den kostnadsfri för medlemmar. Utbildningen beräknas ta ungefär 45 minuter och är en blandning av texter, filmer och quiz. Den kan göras när som helst och består av fyra gemensamma avsnitt: 

 

  • Vad är en energismart fastighet? 
  • Ta reda på era förutsättningar 
  • Vad kan ni konkret göra? 
  • Börja jobba energismart 

Kursen kommer att ge konkreta energitips, förslag på genomförande och handfasta råd – och passar såväl nybörjare som personer som kommit en bit på vägen i arbetet med att minska energianvändningen.

– Utbildningen ger mängder av handfasta tips om vad man kan göra, vad som är vinsterna med att energieffektivisera och även hur man kan ta hand om sin utrustning så att den får en ökad livslängd. Energieffektivisering i bostadssektorn är en viktig pusselbit i klimat- och hållbarhetsarbetet och bidrar inte bara till en mer hållbar ekonomi för föreningen, utan även en mer hållbar planet, säger Philip.

Kursen finns på Energimyndighetens hemsida

Det enda du behöver göra för att komma igång är att registrera ett konto och logga in.

Gå till kursen

För mer information om energismarta fastigheter, gå in på energimyndigheten.se/energismartaforetag


Stäng artikel